To je to što me zanima!

Carla Del Ponte: Jasno je da je Gotovina trebao biti osuđen!

Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Namjeravam pročitati sudsku presudu kako bih vidjela što je krenulo krivo između prvostupanjske presude i žalbe - kaže Del Ponte
Vidi originalni članak

Bivša tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu, Carla Del Ponte, kazala je za Dnevnik HTV-a kako je iznenađena oslobađajućom presudom hrvatskim generalima.

- Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Namjeravam pročitati sudsku presudu kako bih vidjela što je krenulo krivo između prvostupanjske presude i žalbe - izjavila je Del Ponte. 

Za RSI je istaknula kako je jasno da je Gotovina trebao biti osuđen.

- Vidjela sam i da je dvoje od petero sudaca bilo protiv oslobađajuće presude. Postojali su dokazi, ja sam sve pratila. Sada je sud drugačije interpretirao činjenice - rekla je Carla Del Ponte.

Pravomoćnom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju je utvrđeno kako dvojica generala nisu bili članovi udruženog zločinačkog pothvata te da nisu odgovorni za nezakonite topničke napade na civile tijekom Oluje. 

General Ante Gotovina je prvostupanjskom presudom bio osuđen na 24, a Mladen Markač na 18 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 301

  • h1gh_3nd 01.02.2013.

    carla del ponte br 1 il br 2 mafijaške organizacije koja pametuje šta je bilo dobro a šta ne za nas u vrijeme rata..pa carla nemožeš ti reći da je gotovina kriv ako je branio svoju zemlju to je rat i svatko se brani o čem pričamo mi ?!

  • tynnemo 19.11.2012.

    Dragica je gay, al je tak gadna da je ni u toj populaciji ne vole

  • AnitaBrkić 19.11.2012.

    Ajde muči Carla! Kao što je pokojni Milošević rekao jednom na sudu "ovo tamo ni baba ni deda" za Del Ponte. hahahahahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare