To je to što me zanima!

Čekaju čudo: Sijamske blizanke će razdvojiti mađarski liječnik

Moraju ih razdvojiti kako bi kasnije imale normalan i zdrav život. Ako ih sada ne razdvojimo sigurno će nas u budućnosti pitati zašto to nismo napravili, kažu roditelji
Vidi originalni članak

Rabeya i Rokayah su sijamske blizanke koje su rođene u srpnju 2016. u Bangladešu. U subotu su, zahvaljujući organizaciji Action for Defenceless People Foundation, stigle u Mađarsku gdje bi ih liječnici trebali razdvojiti.

Operacija će se odvijati u tri faze. Prva faza je uspješno obavljena u Bangladešu. Djevojčice će prvo u Mađarskoj proći niz pretraga.

Samo razdvajanje curica koje su spojene glavama napravit će liječnik Andras Csokay. Nakon što su se curice rodile, liječnici su rekli njihovim roditeljima da moraju čekati najmanje dvije godine kako bi se vidjelo može li se izvesti ova riskantna operacija.

Roditelji Taslima Khatun Uno i Mohammed su učitelji i kažu da nisu znali da će dobiti sijamske blizanke sve do njihovog rođenja. Rođene su carskim rezom i provele su dva tjedna na intenzivnoj.

- Moraju ih razdvojiti kako bi kasnije imale normalan i zdrav život. Ako ih sada ne razdvojimo sigurno će nas u budućnosti pitati zašto to nismo napravili - kažu roditelji, piše Mirror. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • spirit lamp 10.01.2019.

    Sto Bog spoji neka covjek ne razdvaja. Zar ovi ne vjeruju u Alaha??

  • Cipelcug 09.01.2019.

    Sretno.

  • 08.01.2019.

    Držimo palčeve da operacija uspije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare