To je to što me zanima!

Čekaju ih razgovori: Pristigle su 43 prijave za ustavne suce

Zadaća je Odbora provjeriti ispunjavaju li svi formalne pretpostavke za kandidaturu, imaju li dovoljan broj iskustva u struci, jesu li obavljali pravne poslove, imaju li diplomu i tako dalje, rekao je Grbin
Vidi originalni članak

Potpredsjednik saborskog Odbora za Ustav Peđa Grbin (SDP) rekao je kako su zaprimljene 43 prijave za ustavne suce

- Vjerujem da je možda još neka u pošti zbog čega ćemo čekati ponedjeljak, kad ćemo znati koliki je ukupni broj prijavljenih. Nakon toga, zadaća je Odbora provjeriti ispunjavaju li svi formalne pretpostavke za kandidaturu, imaju li dovoljan broj iskustva u struci, jesu li obavljali pravne poslove, imaju li diplomu i tako dalje. Nakon toga se radi sužena lista kandidata koji se pozivaju na javne razgovore - rekao je Grbin. 

Predsjednik Odbora Robert Podolnjak (Most) rekao je kako će članovi tijekom sljedećeg tjedna izvršiti provjeru dokumentacije te dogovoriti razgovore. 

- Volio bih da se oni odvijaju kad nije saborsko zasjedanje, dakle ponedjeljkom i utorkom - kaže Podolnjak dodavši da bi razgovori s kandidatima vjerojatno počeli 16. svibnja. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • stric Bedanec 06.05.2016.

    Čak se i nekakva referentica iz podzemnog skladišta plina javila za ustavnog suca. Može biti linijski sudac u općinskoj ligi.

  • Preteznovedro 06.05.2016.

    Sad će odugovlačit da nemožemo tražiti izbore.

  • jozabroz 06.05.2016.

    kaj samo jedan kandidat iz rijeke??)))) kaj nece partija jos nekog predlozit?

Komentiraj...
Vidi sve komentare