To je to što me zanima!

Ćelić: Kontinuirano istražujemo sve ratne zločine u Vukovaru

Za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je za 13. listopada najavio prosvjed u Vukovaru zbog navodnog nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, Ćelić je rekao da mu je policija dala sve informacije
Vidi originalni članak

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić izjavio je u petak da policija profesionalno radi na predmetima ratnih zločina u Vukovaru, što potvrđuju i dvije kaznene prijave od početka godine, uključujući i današnju protiv 49-godišnjeg državljanina Hrvatske i Srbije zbog ubojstva na Ovčari tada 21-godišnjeg hrvatskog branitelja Damira Kovačića zvanog Kole.

BOŽINOVIĆ O PROSVJEDU: 'Policija istražuje ratne zločine, to jedino dovodi do rezultata...'

Ćelić je gostujući u Dnevniku HRT-a rekao da je rad po pitanju kriminalističkih istraživanja ratnih zločina na vukovarsko-srijemskom i osječko-baranjskom području intenzivirala posebna radna skupina koja je osnovana u veljači slijedom odluke glavnog ravnatelja policije.

Za pripadnika srpskih paravojnih postrojbi protiv kojeg je danas podnesena kaznena prijava za ubojstvo 21-godišnjeg hrvatskog branitelja na Ovčari, a koji nije dostupan, Ćelić je rekao da se po policijskim saznanjima nalazi u Srbiji na izvršenju kazne zatvora  za ubojstvo obitelji na području okupiranog Vukovara. Tadašnje Državno odvjetništvo i tužiteljstvo Republike Srbije predmet su priveli kraju i on je priveden pravdi rekao je Ćelić, uvjeren da će tako biti i u ovom slučaju.

TOMISLAV KLAUŠKI Šatoraši, stožeraši i desničari pokucali na Plenkovićeva vrata

Za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je za 13. listopada najavio prosvjed u Vukovaru zbog navodnog nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, Ćelić je rekao da mu je policija dala sve informacije da vidi kako se "profesionalno svakodnevno i kontinuirano radi na predmetima ratnih zločina u Vukovaru".

„Penava je gradonačelnik grada Vukovara, grada heroja, on je izrazio zabrinutost za vrijeme koje je proteklo od počinjenja kaznenih djela. Mi smo ga upoznali s onim informacijama koje je on mogao i trebao kao gradonačelnik znati“ kazao je Ćelić.

'ON JE NAJBOLJI PREMIJER' Penava je nahvalio Plenkovića: 'Taj prosvjed nije protiv njega'

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mito_i_korupcija 15.09.2018.

    Koliko je kostalo vase kontinuirano trazenje??? Koliko dugo to traje??? Koji su rezultati? Koliko ljudi radi na tome, sto u uredu sto na tefenu?

  • liliana 15.09.2018.

    A zašto je smijenjen čovjek koji je imao dokaze o zločinima neznam kako se zove?

  • Fahri Musliu Junior 15.09.2018.

    Sad nakon toliko godina!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare