To je to što me zanima!

Čelnik švedskih konzervativaca pokušat će sastaviti vladu

Švedski parlament izglasao je prije tjedan dana, na zahtjev koalicije desnog centra i krajnje desnice, nepovjerenje socijaldemokratskom premijeru Stefanu Lofvenu
Vidi originalni članak

Čelnik švedskih konzervativaca Ulf Kristersson dobio je u utorak mandat za pokušaj sastavljanja nove vlade.

Predsjednik parlamenta Andreas Norlen objavio je tu vijest nakon drugog kruga konzultacija s čelnicima stranaka.

"To je stvar istraživanja mogućnosti sastavljanja vlade koju parlament može tolerirati", rekao je Norlen novinarima.

Švedski parlament izglasao je prije tjedan dana, na zahtjev koalicije desnog centra i krajnje desnice, nepovjerenje socijaldemokratskom premijeru Stefanu Lofvenu, oslabljenom nakon izbora 9. rujna koji nisu dali uvjerljivog pobjednika.

Kristerssona je predložila koalicija četiri stranke desnog centra poznata kao Savez koja ima 143 mjesta u parlamentu, dok Lofvenova koalicija lijevog centra ima 144 od ukupno 349 mjesta u parlamentu. Obojica su rekla da neće surađivati s protuimigracijskim Švedskim demokratima koji imaju 62 mjesta.

Kristersson je dobio dva tjedna za sastavljanje vlade.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • vjaceslav 03.10.2018.

    desni centar i krajnja desnica nisu protiv (e)migranata, azilanata-foliranata i sirijskih samohranih očeva bez djece? onda oni nisu on the right side, već su obični pichkin dim i dimna zavjesa iza koje se kriju leftardi.

  • ak47 02.10.2018.

    Evo dokaza onim (navodno Hrvatima) koji tvrde kako su Hrvati najgluplji narod. Pogledajte Šveđane, uporno glasaju za one koji im donose sve više silovanja, ubojstava i svih drugih oblika kriminala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare