To je to što me zanima!

Čelnika MOL-a neće ispitati kako ne bi ugrozili Mađarsku?!

Mađari su poručili DORH-u kako Zsolta Hernadija neće ispitati i jer bi time ugrozili sigurnost Mađarske. Sumnja se da je Hernadi podmitio bivšeg premijera Sanadera
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo Mađarske je odbilo zahtjev DORH-a da ispita Zsolta Hernadija, predsjednika uprave MOL-a zbog navodnog mita od 10 milijuna eura koje je dao Ivi Sanaderu kako bi MOL u Ini dobio upravljačka prava iako nema većinsko vlasništvo, javlja Večernji list. Kao razlog su naveli da ne žele ugroziti sigurnost zemlje. Tako ispada da su Hernadija Mađari zapravo proglasili osobom od nacionalnog interesa. 

Vlasništvo nad Inom ipak neće ograničiti na 49,99 posto?

Hanfa do kraja listopada prema zakonu mora ukinuti blokadu trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi, a onda će MOL moći kupiti nešto manje od jedan posto dionica koliko im treba da budu većinski vlasnici kompanije. Budući da Hanfa nema više mehanizama za blokadu očekuje se da DORH i Vlada nešto poduzmu. Vlada bi naime mogla usvojiti zakon kojim bi se, barem privremeno zabranilo da itko ima više od 49,99 posto dionica Ine, ali 'vjetar u leđa' za to bi dobila tek podizanjem optužnica protiv Sanadera i Hernadija, piše Večernji. No kako se čini od ograničenja vlasništva ipak neće biti ništa jer jer je Vlada od toga odustala, a ni oporbene stranke nemaju namjeru uputiti sličan zakon u saborsku proceduru, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • zagi87 01.09.2011.

    Mađari štite svojega i svoje interese a mi smo darežljivi,dajemo generale u hag,dajemotvornice otoke idr..to je zato što nisu čisti hrvati več sva neka mješavina

  • feba 01.09.2011.

    Pa ni mi nećemo mnoge ispitati da im ne ugrozimo fotelje na koje su se priljepili.Svalit će se sve na jednog,dvoje i točka.

  • Prva Proleterska_1 01.09.2011.

    Pošto niste u EU , a želite ispitati čovjeka koji je, i koji je napravio najteže kazneno djelo u gospodarstvu, problema nema ako se obratite EU komisiji koja je zadužena za razrešavanje ovakvih državnih podkupljivanja. Predajte slučaj njima a onda nakon njihovoga rješenja optužite ostale u HR.

Komentiraj...
Vidi sve komentare