To je to što me zanima!

Čelnika Tamilskih tigrova ubili jer je pokušao pobjeći

Tijelo vođe Tamilskih tigrova vojnici su pronašli u vozilu Hitne. Tamilski tigrovi priznali su u nedjelju poraz u ratu za odcjepljenje dijela Šri Lanke
Vidi originalni članak

Čelnik Tamilskih tigrova Vellupillai Prabhakaran pokušao je u ponedjeljak prije zore pobjeći iz ratne zone u vozilu Hitne pomoći. Vojnici su vozilo uništili, prenose svjetske novinske agencije. Njegovo tijelo pronašli su u vozilu. Državna televizija objavila je i snimke mrtvog tijela Prabhakaranova najstarijeg sina, nasljednika Charlesa Anthonyja. U međuvremenu je vojni glasnogovornik Udaya Nanayakkara rekao da su ostaci vodstva Oslobodilačkih tigrova tamilskog Elama (LTTE) stjerani u kut na području od samo stotinjak četvornih metara na sjeveroistoku Šri Lanke, ali da se pobunjenici i dalje opiru. Dodao je i da oko 200 pobunjenika čuva vodstvo LTTE-a i da vladini vojnici provode završnu operaciju čišćenja područja u Vellamullivaikkalu, 395 kilomeatra sjeveroistočno od Colomba.
Tamilski tigrovi priznali su u nedjelju poraz u strašnom, 25-godišnjem ratu za odcjepljenje dijela Šri Lanke i priopćili su da polažu svoje oružje kako bi spasili narod. Vojnici su tijekom noći pronašli streljivo, oružje i drugu vojnu tehniku koju su ostavili pobunjenici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bosnia_80 18.05.2009.

    i vrijeme je bilo da se ta priča najzad završi, ili gušenjem pobune ili otcjepljenjem...sve je bolje nego krvoproliće, koje traje i traje..decenijama:( P.S. bar mi sa ovih naših balkanskih prostora znamo šta znači \"samo\" jedna krvava ratna godina..

Komentiraj...
Vidi sve komentare