To je to što me zanima!

Cenzura: 24express otkriva istinu o zabranjenom plakatu

Vjerski portali, čije je uvjerenje da plakat vrijeđa vjernike, tražili su skidanje plakata. U kazalište je stiglo više od 5000 mailova sa zahtjevima za povlačenje
Vidi originalni članak

Plakat za predstavu “Fine mrtve djevojke” koja se igra u kazalištu Gavella vjerojatno nikada ne bi bio zabranjen da se predstava igrala u nekom drugom trenutku, a ne u onom kada su se Crkva i država našle u dosad nezapamćenom sukobu zbog uvođenja zdravstvenog odgoja u škole. 

Crkva nije tražila službeno povlačenje plakata. Vjerski portali, čije je uvjerenje da plakat vrijeđa vjernike, tražili su skidanje plakata. Najagilnija je bila udruga Vigilare koja je na svojim internetskim stranicama pozvala građane da šalju e-poruke i nazivaju Gavellu. 
U kazalište je stiglo više od 5000 mailova sa zahtjevima za povlačenje ne samo plakata nego i za skidanje predstave s repertoara. 

Odlukom gradonačelnika Milana Bandića, koji je već počeo predizbornu kampanju, plakati za Gavellinu predstavu nestali su s lica Zagreba. Bandić se pritom nije obazirao na optužbe da je riječ o cenzuri jer mu je kao i dosada mnogo važnije bilo populističko prikupljanje glasova. Ravnatelj kazališta Darko Stazić izjavio je kako se morao pokoriti Bandićevoj volji jer bi Gavella, koja je na gradskom proračunu, ostala bez novca za predstave. 24exspress objavljuje još provokativnije plakate koji su izradili hrvatski dizajneri te najpoznatije slučajeve cenzure plakata.

>> Provokativne plakate hrvatskih dizajnera pogledajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 337

  • HrvojeUstašić 26.01.2013.

    ovaj brešan se stvarno služi jadnim trikovima,bilo bi mu pametnije da napravi gledljiv film a ne da ide provocirat normalne ljude...

  • ursuss 26.01.2013.

    ovo me podsjeća na ono sa karikaturom Muhameda..pa se svi muslimani digli na noge.. mislio sam da smo daleko iznad "rata u ime Boga" Njemu to sigurno ne treba...jer Isus reče...Ja ću suditi,kad za to dođe vrijeme..

  • dadili 26.01.2013.

    meni ovo uopće ne liči na mariju meni se ukazala u crvenim tangama i crnim halterima ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare