To je to što me zanima!

Cerar: Osigurat ćemo policijsku zaštitu slovenskim ribarima

Cerar je na sastanku poručio kolegama i kako će Slovenija osigurati policijsku zaštitu svojim ribarima na slovenskom području Piranskog zaljeva, utvrđenom upravo arbitražnom odlukom suda
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Miro Cerar na sastanku u Ljubljani poručio je političkom vrhu Slovenije da planira sastanak s hrvatskim premijerom Plenkovićem kako bi se nastavila suradnja i implementacija odluke o graničnom sporu između Slovenije i Hrvatske.

Cerar je na sastanku poručio kolegama i kako će Slovenija osigurati policijsku zaštitu svojim ribarima na slovenskom području Piranskog zaljeva, utvrđenom upravo arbitražnom odlukom suda, koju Hrvatska ne priznaje zbog činjenice da je isti sud kompromitirala upravo Slovenija, lobiranjem koje je otkriveno javnosti i koje je izazvalo međudržavni skandal, piše Dnevnik.hr.

- Politički vrh sam upoznao s time da Vlada nastavlja na temelju međunarodne podrške i objasnio sam da Vlada nastavlja suradnju s RH što znači da ću se kroz nekoliko tjedana sastati s kolegom Plenkovićem kako bismo implementirati odluku - kazao je Cerar.

- Otvoreno granično pitanje je otvoreno i spremni smo o njemu razgovarati na bilateralan način. Priprema se i posjet slovenskog premijera Cerara. Apeliram na Sloveniju da podrže Hrvatsku da bude članice OECD-a. Politika ucjena ne vodi nigdje - kazao je Andrej Plenković u četvrtak na sjednici Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • 12.09.2017.

    bas je u NIN stigla vojna amfibija,bojimo se mi slovenije vec u gace sad k....o,nemojte da Hrvatska proglasi IRMU za podrucje slovenije,hehehehhe

  • sttop 09.09.2017.

    šalju li 2 ili 3 gumenjaka

  • cez 08.09.2017.

    da osiguraj ribare na svojoj polovici a ne na Hrvatskoj --ovi iziskivaju sukob--

Komentiraj...
Vidi sve komentare