To je to što me zanima!

Čermak: Ili je zabuna ili je zla namjera, naše gorivo je dobro

Šef Croduxa tvrdi da mu podmeću nakon što je Ministarstvo gospodarstva objavilo rezultate ispitivanja goriva. Najavio je kaznene prijave protiv ministra i inspekcija
Vidi originalni članak

Šef Croduxa general Ivan Čermak u razgovoru za HRT komentirao je rezultate ispitivanja goriva koje su provele inspekcije u akciji Oktan te rekao kako je nemoguće da gorivo s njegovih benzinskih postaja nema filtriranost. 

Ministarstvo gospodarstva objavilo je imena benzinskih crpki na kojima je utvrđeno da su prodavali gorivo loše kvalitete. 

Na testu su pali uzorci pronađeni na Crodux crpki u Dugopolju jug gdje je 'pao' Eurodizel BS Premium. Na njihovoj crpki u Varaždinu je utvrđena loša kvaliteta Eurodizela BS dok u Sisku na testu nije zadovoljio također Eurodizel BS Premium. 

- Radi se o zabuni ili zloj namjeri. Naše je gorivo najviše europske kvalitete, s odgovarajućom filtrabilnošću na -17 do -18 °C. Mi uvozimo najkvalitetnija goriva. Imamo uzroke koji su ostali kod nas, dat ćemo ih na vještačenje i bogami ćemo podići krivične prijave i protiv ministra Vrdoljaka, a i protiv ovih koji su radili ispitivanje - rekao je Čermak. 

Zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dozvoljena granica je -15) može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva. 

Idi na 24sata

Komentari 295

  • Miške 19.12.2014.

    Laže. Natočio sam na pumpnoj stanici Crodux euro disel i auto mi je skoro stao. Kad sam natočio na OMW u Sloveniji, ponovo je oživio i jurnuo da sam morao uključiti tempomat. Iz mog iskustva, Čermakovo goriva je bilo obično smeće.

  • ivica969 19.12.2014.

    prava rvatina.sigurno je na pošten način namlatio para.možeš mislit.to mu je sredio onaj titov general.sve domoljub do rodoljuba

  • synysa 19.12.2014.

    kvaliteta se plaća.ak oš više zaradit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare