To je to što me zanima!

CERN-ovom fizičaru 5 godina zatvora: Prijetio je Sarkozyju

Adlene Hicheur (35) priveden je 2009. godine kada je otkriveno da je razmijenio niz e-mailova s terorističkom organizacijom Al-Qa'idom. Planirao je terorističke napade
Vidi originalni članak

Francuski nuklearni fizičar koji je radio u CERN-u osuđen je u petak na pet godina zatvora jer je planirao terorističke napade u Francuskoj.

Kako piše BBC, a prenosi vecernji.hr, Adlene Hicheur (35) priveden je 2009. godine kada je policija razotkrila da je razmijenio niz e-mailova s terorističkom organizacijom Al-Qa'idom. Te su prepiske svjedočile da je istraživač alžirskog porijekla koji je proučavao nastanak svemira planirao izvršiti napade diljem Europe, a većinom u Francuskoj. Hicheur je godinu dana prije uhićenja slao i prijeteće poruke predsjedniku Nicolasu Sarkozyju. Kada je priveden, policija je u kući njegovih roditelja pronašla veliku količinu islamističke literature.

Na početku suđenja u ožujku, znanstvenik je priznao da je razmjenjivao elektroničku poštu s jednim pripadnikom Al-Qa'ide, ali je zanijekao da je planirao napade. Objasnio je da je tada prolazio kroz ''burno'' životno razdoblje te da je uzimao morfij kako bi ublažio bolove uzrokovane ozljedom kralježnice.

Njegov odvjetnik Patrick Baudouin presudu je okarakterizirao skandaloznom, no nije najavio da će podnijeti žalbu. Uzevši u obzir razdoblje od godinu i pol dana koje je fizičar proveo u zatvoru u iščekivanju početka sudskog procesa i zbog dobrog vladanja kazna bi trebala biti skraćena pa bi Hicheur uskoro mogao biti pušten na slobodu.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • Stara_1 05.05.2012.

    cern je daleko vise od svega dosad objavljenog. fizicaru su ocito smjestili.ako pristane na dozivotnu sutnju mozda pozivi. nekom svojom logikom pitam se zar nema , u danasnjici, vecih problema i izazova osim lova na bozon.izbusili su planinu, napravili podzemni grad,investirala se ogromna kolicina kapitala ,uposleni najbolji od najboljih da bi kao protumacili nastanak svemira ???

  • jaca amsterdam_1 04.05.2012.

    našli su veliku količinu islamističke literature... kaj je to zabranjeno?? da dođu nekom bolesnom hercegovu našli bi mu hrplu katoličke literature.. kakav je to text??!

  • RobertKinčeš 04.05.2012.

    u cernu je otkrivena čestica koja brža od svjetlosti. i ne smijemo saznat jer onda ne pllačamo crkvi više. sruši se dosadašnji znanost. saznajemo kako smo se stvorili .sve saznamo i nemaju veliki lopovi više kontrolu nad nama.sve se sruši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare