To je to što me zanima!

Četvero mrtvih na Tatrama, još 22 ozlijeđeno: Udario ih grom

Munja je pogodila skupinu turista na Giewontu, 1894 metra visokoj planini, nakon što se sunčano jutro pretvorilo u olujno nevrijeme, rekli su očevici za televiziju TVN24
Vidi originalni članak

Najmanje troje ljudi je poginulo, a 22 je ozlijeđeno u oluji koja je u četvrtak pogodila poljske Tatre, a još jedna osoba poginula je na Zapadnim Tatrama u Slovačkoj, objavile su gorske službe spašavanja. 

Munja je pogodila skupinu turista na Giewontu, 1894 metra visokoj planini, nakon što se sunčano jutro pretvorilo u olujno nevrijeme, rekli su očevici za televiziju TVN24. 

"Situacija je veoma teška", kazao je čelnik TOPR-a, dobrovoljne poljske organizacije za spašavanje u gorju, prenosi televizija TVP Info. 

AKCIJA SPAŠAVANJA HGSS odlazi u Poljsku: Dvoje speleologa je zarobljeno u jami

Turisti koji se penju na Giewont često idu do vrha na kojem se nalazi 15 metara visok čelični križ, postavljen 1901. godine koji privlači munje. 

Ostale žrtve ozlijeđene su u drugim dijelovima planine koji se prostiru duž 57 kilometara na jugu Poljske.

Četiri helikoptera i brojni spasioci i dalje pomažu žrtvama, prenosi TVP Info. 

Jedan muškarac je u četvrtak poginuo i na Zapadnim Tatrama, kod poljsko-slovačke granice, kad ga je munja srušila u klisuru.

Ozlijeđena je Čehinja koja mu je bila u pratnji, a jedan Slovak je ozlijeđen u odvojenom incidentu na tim planinama. (tob)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • patagonija1 03.09.2019.

    Munje, krizevi, povrijeđeni i mrtvi. Sve u Tatrama

  • lotus_1 23.08.2019.

    Jednostavno.....maknite križ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare