To je to što me zanima!

Četvorica Hrvata oštetila državu za gotovo 12 milijuna kuna...

Policija ih sumnjiči da su kao odgovorne osobe više tvrtki s područja Rijeke i Zagreba počinili ukupno 16 kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Stari su od 38 do 62 godine
Vidi originalni članak

Policija odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Primorsko-goranske županije je u koordinaciji sa državnim odvjetništvom u Rijeci, proveo istragu nad četvoricom hrvatskih državljana starosti  od 38 do 62 godine, a zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Policija ih sumnjiči da su kao odgovorne osobe više tvrtki s područja Rijeke i Zagreba, a s ciljem da ostvare protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od početka 2012. pa do kraja 2015. godine,  počinili ukupno 16 kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Pet kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, četiri djela utaja poreza ili carine, zatim tri djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dva djela povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga, kao i kazneno djelo pogodovanje vjerovnika te krivotvorenje isprave.

Navedenim je pričinjena sveukupna materijalna šteta u iznosu od gotovo 11 milijuna i 700  tisuća kuna, a kojima su oštećeni Državni proračun Republike Hrvatske te trgovačka društva u kojima su bili odgovorne osobe.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv četvorice je osumnjičenika podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok za dva kaznena djela utaje poreza ili carine prijavljena je i pravna osoba, odnosno, riječko trgovačko društvo. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Linz 17.07.2020.

    U Hrvatskoj je hvatanje kriminalaca kao sportski ribolov. Uhvati - slikaj ................. pusti !!!

  • japanokinezjapano 17.07.2020.

    Ruka na blizu srca tamo negdje oko želuca.

  • 17.07.2020.

    U Rijeci vladaju SDP-ovci više od 70 godina. Kojoj stranci pripadaju? Da su iz HDZ, onda bi bio veliki naslov, da su iz HDZ-a. Ne pravdam HDZ, jer nisam za njih, ali triba biti objektivan i jednako pisati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare