To je to što me zanima!

Četvrti naraštaj ročnika kreće s obukom u Požegi

Među 250 kandidata nalazi se i 30 žena. Do sada je služenje vojnog roka uspješno završilo 713 ročnika. Među 627 muškaraca nalazi se i 86 žena
Vidi originalni članak

Četvrti naraštaj dragovoljnih ročnika u petak u požeškoj vojarni započinje osmotjedno služenje vojnog roka. Među 250 kandidata je i 30 žena. Ročnici će tijekom obuke mjesečno dobivati 2660 kuna, naknadu putnih troškova za dolazak i odlazak, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, osiguranje od ozljeda na radu i profesionalnih bolesti te hranu i smještaj. Po završetku, odabrani će ročnici s MORH-om sklopiti ugovor o časničkoj izobrazbi. Do sada je služenje vojnog roka uspješno završilo 713 ročnika od čega 86 žena.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • blu3 22.04.2010.

    osmotjedno? wtf pa policijski kadeti obucavaju se godinu dana za 450 KN mjesecno, sta se moze naucit za 8 tjedana ???

  • nicijisin49 22.04.2010.

    Vojska je u tranziciskoj Hrvatsku puno izgubila i u pogledu statusa i mjesta u drustvu. Alfa i omega su politicari kakvi vec jesu, a policija svakim danom sve vise dobiva na znacaju obzirom na borbu s mogucim terorizmom i razgranatim kriminalom koji je postao jako sofisticiran. Na taj se nacin vojska kao i posvuda u istocnoj EU svela na dekorativne funkcije i kao izvor ljudskih resursa za udaljene destinacije, Afganistan naprimjer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare