To je to što me zanima!

Četvrtu večer zaredom: Opet prosvjed protiv vlade u Skoplju

Beskonačna politička kriza u toj republici se brutalno zaoštrila u utorak kada je predsjednik Gjorge Ivanov uredbom prekinuo sudski progon 50-ak osoba upletenih u ilegalna prisluškivanja
Vidi originalni članak

Gluha na pozive za odgodu i mimohode protivnika u Skoplju, makedonska vlada je u petak sazvala parlamentarne izbore za 5. lipnja.

Četvrto veče zaredom tisuće Makedonaca su izašle na ulice Skoplja. Beskonačna politička kriza u toj republici se brutalno zaoštrila u utorak kada je predsjednik Gjorge Ivanov uredbom prekinuo sudski progon 50-ak osoba upletenih u ilegalna prisluškivanja tisuća političara, novinara i vjerskih dužnosnika.

U petak navečer su okupljenih oporbenjaci tražili njegov odlazak. "Mijenjamo predsjednika za 10.000 izbjeglica", pisalo je na jednom transparentu u aluziji na migrante u grčkom logoru Idomeniju, koji su od ožujka blokirani na putu prema Europu nakon zatvaranja makedonske granice.

Odluka koju je u petak ujutro donio predsjednik parlamenta Trajko Veljanovski i potvrdio održavanje prijevremenih izbora 5. lipnja nije smirila bijes oporbe prema VRMO-DPMNE.

Predsjednik Ivanov je u govoru u petak izrazio želju da ti izbori "otvore novo poglavlje za Republiku Makedoniju".

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • rekonstrukcija 16.04.2016.

    a jbg, makedonci nemaju svetog Leopolda pa se moraju negdje i nekakav način okupljati na ulicama, vidi se razlika, mi hrvati vjernici, katolici masovno se okupljamo kako bi dodirnuli sveca i blaženo jeli političke govnarije, dok neuki makedonci okupljaju se i stvaraju nerede zbog tamo neke kurupcije i govnarija u državi, ma... Bog i Hrvati (i nitko više)

  • Uragan_1 16.04.2016.

    Nigdje ništa ne štima, ljudi su na cesti. Bogu "hvala" da kod "nas sve štima" i možemo "mirno" spavati.

  • muskarac 16.04.2016.

    samo naprid makedonci pokazite vi nama kako se to radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare