To je to što me zanima!

Chavez se pojavio u javnosti prvi put od povratka s liječenja

Venecuelanski predsjednik sudjelovao je u televizijskoj emisiji. U prijenosu uživo govorio je snažnim glasom i nije se činio umoran iako je sve trajalo više od dva sata
Vidi originalni članak

Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez pojavio se u utorak u televizijskom prijenosu što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od povratka s liječenja od raka na Kubi, prije gotovo dva tjedna. Govorio je snažnim glasom i nije se činio umoran tijekom emisije koja je trajala više od dva sata. Nije spominjao svoje zdravlje o kojem se zna tek nekoliko pojedinosti.

Chavezova izbivanja iz javnosti sve su duža i učestalija ove godine što je potaknulo nagađanja da se njegovo stanje pogoršalo. Pojavljivanje u javnosti moglo bi mu pomoći u odbacivanju tih nagađanja, javlja Reuters.

Uz predsjednika u emisiji su sudjelovali i ministri s kojima je pričao viceve, a ponovio je i da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u listopadu ove godine. Naglasio je da će opozicija na tim izborima doživjeti teški poraz i dodao kako je uvjeren u dobivanje još jednog šestogodišnjeg mandata. 

Cilj njegove vlade u tom razdoblju je godišnji rast BDP-a od osam posto i jednoznamenkasta inflacija. Inače, inflacija je u Venecueli prošle godine iznosila 27 posto što ju je smjestilo među zemlje s najvišom inflacijom na svijetu.

Pojavljivanje u prijenosu uživo tek je treći Chavezov nastup u javnosti od sredine travnja. Službene tvrdnje su da se Chavez pojavljuje rijetko jer se želi dovoljno odmoriti, ali da je na putu oporavka te da će uskoro početi svoju kampanju.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • jluci82 23.05.2012.

    ...tika-taka tika-taka 5 do 12.Nadam se da ćeš proći kao FC Barcelona-hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare