To je to što me zanima!

CIA vjerovala da su dileri i srušili avion s misionarima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
CIA-ini agenti su procijenili da iznad džungle u Peruu lete krijumčari droge. Odobrili su posadi vojnog zrakoplova da otvore paljbu i sruše avion
Vidi originalni članak

Punih devet godina CIA je pokušala prikriti svoj grijeh. Njihovi agenti su 2001. godine U Peruu srušili avion u kojem je bila američka misionarska obitelj. Krivo su procijenili da se u Cessni voze krijumčari droge. Snimku iz letjelice objavio je ABC, a CIA tvrdi da je nisu namjerno skrivali. Iznad džungle su zrakoplovom letjeli pilot Kevin Donaldson te misionari Jim i Veronica Bowers s dvoje male djece. Agenti CIA-e dozvolili su peruanskom vojnom zrakoplovu da sruši avion. Samo nekoliko sekundi prije nego su otvorili paljbu po Cessni, pilot je pokušao objasniti da oni nisu krijumčari. Na video snimci čuje se pilot kako kontrolorima leta viče "Ubijaju nas!". Shvativši pogrešku, agenti CIA-e počeli su vikati da se akcija obustavi. Veronica i kćerka Charity poginule su u pucnjavi. Pilot je uspio prizemljiti avion na rijeku.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mimini 05.02.2010.

    još jedan zarez za \"poštenu i demokratsku\" politiku amerike...

  • 25sat 05.02.2010.

    ...na zapadu ništa novo...

  • oaf 05.02.2010.

    Razgovor između pilota i operatora je ko da zoveš informacije . . neznam,pa možda . . .koma . . .i na karaju ubiju ljude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare