To je to što me zanima!

Cigare za večeru: Kuhari iz Hrvatske spremili list duhana

Grgur Bakšić, vlasnik restorana Gastronomadi, vodio je hrvatski tim na 15. Festivalu cigara, koji se održavao ovaj tjedan. Kuhari su listove duhana kombinirali s hranom
Vidi originalni članak

Tim hrvatskih kuhara je u četvrtak na Festivalu cigara u Havani na Kubi pripremio jela s listovima duhana. NY Daily News javlja kako su listove duhana naši kuhari stavili u filete, maslac i kruh za dodatnu aromu, a od dijela listova su napravili čak i sladoled.

Stručnjaci su objasnili kako listovi duhana imaju sličan okus čiliju, samo malo blaži. Grgur Bakšić, vlasnik restorana Gastronomadi iz Zagreba, vodio je hrvatski tim na 15. Festivalu cigara, koji se održavao ovaj tjedan. Bakšić je objasnio kako umak od listova duhana odlično pristaje uz kruh i krekere.

- To je slično kombiniraju čilija i slatkog umaka, meda i ribe. Nešto što je dobro uvijek je dobro i s time se ne može pogriješiti - rekao je kuhar. Dodao je kako je kubanski duhan jedini koji se može kombinirati uz hranu. Kaže kako je njegov tim već dvije godine pokušavao kombinirati američki i europski duhan, ali se ne slažu s hranom.

Festival inače završava u subotu navečer posebnom svečanosti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • SanjaPetronijevic 03.03.2013.

    hahaha kad mogu kolaci od marihuane...zasto ne i ova kombinacija sa duhanom....stop pusenju ..sad jedemo :) mozda se neki rijese pretilosti!

  • Son of Man 02.03.2013.

    Ma nema do domace klope... Ovo podsjeca na sarmice u listu vinove loze!

  • 02.03.2013.

    teško prese....anje pod krinkom kreativnosti i inovacije....hrvatski tim.....da nemamo možda i duhansku akademiju ili institut, studio za ljepotu Tobacco......

Komentiraj...
Vidi sve komentare