Grgur Bakšić, vlasnik restorana Gastronomadi, vodio je hrvatski tim na 15. Festivalu cigara, koji se održavao ovaj tjedan. Kuhari su listove duhana kombinirali s hranom
Cigare za večeru: Kuhari iz Hrvatske spremili list duhana
Tim hrvatskih kuhara je u četvrtak na Festivalu cigara u Havani na Kubi pripremio jela s listovima duhana. NY Daily News javlja kako su listove duhana naši kuhari stavili u filete, maslac i kruh za dodatnu aromu, a od dijela listova su napravili čak i sladoled.
Stručnjaci su objasnili kako listovi duhana imaju sličan okus čiliju, samo malo blaži. Grgur Bakšić, vlasnik restorana Gastronomadi iz Zagreba, vodio je hrvatski tim na 15. Festivalu cigara, koji se održavao ovaj tjedan. Bakšić je objasnio kako umak od listova duhana odlično pristaje uz kruh i krekere.
- To je slično kombiniraju čilija i slatkog umaka, meda i ribe. Nešto što je dobro uvijek je dobro i s time se ne može pogriješiti - rekao je kuhar. Dodao je kako je kubanski duhan jedini koji se može kombinirati uz hranu. Kaže kako je njegov tim već dvije godine pokušavao kombinirati američki i europski duhan, ali se ne slažu s hranom.
Festival inače završava u subotu navečer posebnom svečanosti.