To je to što me zanima!

Cijela Hrvatska je u crvenom: Zavladale su paklene vrućine

Temperature ovog vikenda rasti će i do 41 stupanj Celzijusa, a mogle bi oboriti i sve rekorde. Najviša temperatura izmjerena je u Pločama 1981., iznosila je 42,8°C
Vidi originalni članak

Cijela Hrvatska označena je crvenom bojom u Meteoalarmu koji je objavio Državni hidrometeorološki zavod koji poziva građane na oprez. Trebali bi izbjegavati boravak na suncu te rashladiti prostorije u kojima boravite.

Temperature ovog vikenda rasti će i do 41 stupanj Celzijusa, a mogle bi oboriti i sve rekorde, piše Crometeo. Do sada apsolutno najviša temperatura zraka u Hrvatskoj, izmjerena prema standardima Svjetske meteorološke organizacije, u hladu meteorološke kućice, zabilježena je 4. kolovoza 1981. godine u Pločama i iznosila je 42,8°C.

Osvježenju se ne možemo nadati prije 26. srpnja. 

Sljedećih tjedan dana biti će sunčano, vedro i vruće. Danas je moguć jači razvoj oblaka u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj te su mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će biti slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 °C.

Slično će biti i narednih sedam dana.

Pijte puno tekućine i jedite slano

Naše tijelo od vrućine se brani znojenjem, no liječnici upozoravaju da ispijanje velikih količina vode nije dovoljno.

- Tekućinu koju znojenjem gubimo nije dovoljno nadomjestiti samo vodom jer gubimo i elektrolite. Stoga se preporučuje piti mineralnu vodu i jesti slaniju hranu - savjetuje dr. Tanja Pavliško Pekez.

'Pakleni petak'

U petak je najviša temperatura od 39 stupnjeva zabilježena u Drnišu, 38 stupnjeva bilo je u Slunju, Obrovcu i Hrvacima.  Karlobag, Kostajnica, Kukuljanovo, Benkovac, Mljet i Muć pržili su se na 37 'celzijevaca', a 36 je izmjereno u Ogulinu, Kninu, Sinju, Otoku, Makarskoj, Pločama i Šestanovcu.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • Yassa 19.07.2015.

    što je vruće ali neka grije sada je to pravo

  • pumavu 19.07.2015.

    Cijela Hr.u CRVENOM!!! ovo i karamrko tvrdi

  • gorila007 18.07.2015.

    Karamarko čita naslov i ne vjeruje :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare