To je to što me zanima!

'Cijela škola plače za Andreom, voljela je svoj posao i učenike'

Mlada učiteljica (29) vozila je ka školi kraj Vojnića u kojoj je na zamjeni predavala osnovcima. Živjela je s dečkom u Karlovcu. Planirali su zajednički život. Uvijek je bila vedra duha
Vidi originalni članak

Bila je predivna. Zavoljela sam je kao kćer, trebala mi je biti snaha. Tragedijom sam izgubila i kćer i snahu, tako divnu osobu više nećemo naći. U velikoj tuzi i boli rekla nam je to Anđelka Požar, majka mladića s kojim je tragično stradala mlada učiteljica Andrea Vukašinović (29) bila u vezi. Zadnjih pola godine živjela je s njim. Planirali su zajednički život.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Andrea, rodom iz Rijeke, stradala je u Širokoj Rijeci na putu do posla u Područnu školu Maljevac, u kojoj je od veljače radila na zamjeni učiteljice koja je na porodiljnom dopustu. Predavala je 3. i 4. razredu. Andreju su u školi Maljevac zavoljeli i učenici i kolegice. Tužnu vijest primili su vrlo teško.

Prije nesreće Andrea se čula s kolegicom, učiteljicom koja predaje 1. i 2. razredu, dogovarale su se oko gableca. Kad se Andrea nije pojavila u 8 sati na nastavi, kolegica je njezine učenike pozvala u razred misleći da samo kasni. Kad je saznala za tragediju, od šoka je učenike pustila kućama.

Očevidom je policija utvrdila da je upravljajući Citroenom Saxom u 7.57 neprilagođenom brzinom ušla u desni zavoj i izgubila kontrolu nad vozilom. Auto je sletio i udario u betonski stup. Kako nam je rekao mještanin koji je među prvima došao na mjesto nesreće, nesretna Andrea je neko vrijeme bila živa, ali je preminula.

- Bila je predivna osoba. U naše susjedstvo je unijela toliko vedrine i pozitivne energije da je to neopisivo. Zbilja je tragedija da smo ostali bez nje. Bila je jako društvena, puna života, a jako je voljela i djecu. Kad je pronašla posao učiteljice u Maljevcu, objeručke ga je prihvatila. Zašto je moralo ovako završiti, ne znam. Je li u pitanju neiskustvo, jer je položila prije tek godinu dana, ili nešto drugo, sad se možemo samo pitati - rekla nam je šokirana susjeda iz Zagradca u Karlovcu.

POGINULA MLADA UČITELJICA 'Svima je bilo čudno, nikad nije kasnila. To je tragedija za sve'

Andrea je bila dobri duh škole, za svakog je imala lijepu riječ, a s učenicima strpljenja. Nedostajat će i đacima i kolegama u školi, poglavito svojim najmilijima.

- U petak smo održali nastavu, a prvi sat smo odredili za komemoraciju za našu kolegicu na kojoj su, uz djecu, prisustvovali i njihovi roditelji, kao i školska pedagogica. Svi su plakali. Učenici su joj napisali oproštajne poruke i nacrtali crteže - rekla nam je potresena Zorka Cindrić, ravnateljica škole koja tuguje za omiljenom učiteljicom koja ih je prerano napustila.     

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 01.06.2019.

    Draga Andrea falit ćeš! R.I.P.

  • pero djetlić 123 01.06.2019.

    Da je to neki klinac i BMW onda bi rekli divljao je

  • IgorJukic 01.06.2019.

    Koliko sreće treba mladim vozaćima za životnu školu. Kod pokojne su se poklopile sve nesretne okolnosti. Stup i slabašan auto su presudili. Pretužno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare