To je to što me zanima!

Cijena Centra za gospodarenje otpadom će biti 88 mil. eura

Josip Katalinić iz Kriznog Eko stožera kaže da su zadovoljni što se ministar okoliša zalaže za primarnu selekciju otpada. Gradit će se MBO Marišćina 88 mil. eura
Vidi originalni članak

Ministar okoliša Mihael Zmajlović u srijedu je posjetio Rijeku, gdje je potpisao memorandum o očuvanju priobalja. Tom prilikom sastao se s Vidojem Vujićem, Vojkom Obersnelom, ravnateljicom Javne ustanove Priroda te predstavnicima civilnog društva iz Kriznog Eko stožera Marišćina gdje su razgovarali o aktualnim projektima zaštite okoliša, kao i zaštite prirode. 

Nakon sastanka zatvorenog za javnost obratili su se medijima. Ministar Zmajlović je naglasio kako se zalaže za primarno odlaganje otpada koje počinje već u samim domaćinstvima te na izgradnji postrojenja za gospodarenjem otpadom kao što je Marišćina, te da za to Hrvatska ima rok do 2018. godine. 

Josip Katalinić iz Kriznog Eko stožera kaže kako nisu u potpunosti zadovoljni sastankom i informacijama. Zadovoljni su što se i ministar zalaže za primarnu selekciju otpada, no nisu dobili odgovor zašto se inzistira na preskupom postrojenju za mehaničko-biološku obradu otpada. 

Ministar im je odgovorio na pitanje da je ukupni trošak izgradnje MBO Marišćina 88 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Brodnjak 15.03.2013.

    Spalionica u Trstu zjapi prazna, uvoze smeće, jer namaju vlastitog...sve se sortira. Jedino smeće su opušci cigareta. Sve drugo se može sortirati i reciklirati. Čudno da to zapadni svijet radi već najmanje 50 godina, a mi i dalje ignoriramo žute, plave, zelene kontejnere.

  • DavorMilaković 14.03.2013.

    što su pak zmislili da unište privredu ustvari kaj je od nje ostalo uništavaju baš sve zaštita okoliša zaštita na radu samo plačaj sve vrijedi dve godine pa ponovo zašto i njima doktorati ne vrijede dve godine te seronje su suodgovorne za stanje u privredi

  • Vlajo Bukovački 14.03.2013.

    Krajnje je vrjeme da se nešto poduzme po pitanu otpada.Svaka općina ili županija moraju imati svoj pogon za reciklažu.Samo treba paziti da taj posao ne dođe u ruke mafije,jer ce u tom slučaju opasni otpad završiti u starim kamenolomima i ko zna kud još. Hvala 24sata na VELIKOJ EKO AKCIJI.Valjda se bude nešto počistilo.Najteže su ove lokacije na Velebitu,gdje je vojska za vrijeme rata radila skloništa.Oni su to gore onda dofurali helihopterima...I kako sad to odnjeti od tamo.Ako treba na leđima,ali riješit ćemo to!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare