To je to što me zanima!

Cijena mlijeka za dojenčad sa 60 skočila na 65 kuna za 600 g

Novi udar na džep: Cijena mlijeka za dojenčad skočila je u prosjeku za pet kuna. Umjesto 60 kuna sada treba izdvojiti 65 kuna za 600 grama hrane za bebe Hipp
Vidi originalni članak

Doslovno je preko noći poskupjelo. Prije nekoliko dana Hipp mlijeko koje pije moja beba kupila sam po staroj cijeni. Došla sam u trgovinu i šokirala se, rekla nam je Ivana Pokas iz Bjelovara, majka petomjesečne djevojčice.

Nino Šajatović, direktor prodaje i marketinga za Hipp Hrvatsku, kaže da je do toga moralo doći.

- Mi od 2009. godine držimo istu cijenu. Nismo je mijenjali ni za lipu. Međutim, sad smo morali to učiniti jer u ove tri godine sve je poskupjelo, od prijevoza do sirovina - kaže nam Šajatović te dodaje kako je samo mlijeko u prahu poskupjelo dvadeset posto. To nema nikakve veze s porezima, ističe, jer je za mliječne formule za dojenčad već odavno određena nulta stopa PDV-a.

Nismo više mogli držati staru cijenu. Poskupjele su sirovine, prijevoz..., direktor Hipp-a

- Mi ne možemo utjecati na cijenu koja je na polici trgovine. Tako da sad o trgovcima ovisi kolika će im biti marža i hoće li proizvod od sada biti pet ili deset kuna skuplji nego inače - ističe Šajetović. 

U većini trgovina cijena mliječne formule je viša za oko pet, a u nekima je poskupjela i za deset kuna. Tako da sada cijena, primjerice, 600 grama hrane za bebe Hipp 1 umjesto 60 iznosi 65 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • ruxy012 02.06.2012.

    tolko o tome kako dj hrana neće ići gore... strašno..

  • dorka 01.06.2012.

    glavo da je ona bjeloglava tuka upirala cilo vrime o natalitetu! Jebate natalitet, kako je krenilo, tribat ćeš bit milijunaš za rađat! Gadljivo!!!!!!!

  • vectrav6 01.06.2012.

    Sto nogu srati, a prijevoz sve jeftiniji , kako mogu takav razlog navesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare