To je to što me zanima!

Cijene domova za starije otišle su u 'nebo'. Kuda sad? Svojoj kući, u samoću, neki i na ulicu

Cijene su u domovima skočile za deset, do čak dvadeset posto, prateći službenu i neslužbenu inflaciju pa mnogi korisnici to više ne mogu plaćati, dio njih odlazi. Kuda?
Vidi originalni članak

Prosječna mirovina u Hrvatskoj jedva da je 3000 kuna, što je upola manje od cijene smještaja u privatnom domu za starije u Zagrebu ili Rijeci, ali i drugdje. U državnim i gradskim domovima se čeka i više od desetljeća, a poskupjeli su i mnogi od njih. Cijene su u domovima skočile za deset, do čak dvadeset posto, prateći službenu i neslužbenu inflaciju pa mnogi korisnici to više ne mogu plaćati, dio njih odlazi. Kuda? Vraćaju se svojim kućama, u samoću, plaćat će eventualno uslugu dovoženja obroka. Drugi su prisiljeni živjeti s obitelji, što vjerojatno nikome ne odgovara, a ni obitelj više nema dovoljno za nadoplatu doma.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 27.11.2022.

    Zašto u privatnim domovina za starije osobe država nešto ne participira, kao što je to slučaj u privatnim vrtićima, gdje najčešće lokalna samouprava prati cijenu sa 50%. Vidimo da ima mnogo starijih osoba koje ne mogu plaćati domove, jer mirovine su vrlo male, pa djeca plaćaju po 3.000 kuna za nadoplatu doma. No, nikome više nije lako živjeti sa ovom skupoćom, tako da bi država tu trebala intervenirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare