To je to što me zanima!

Cijene goriva u Hrvatskoj su među najvišima u regiji

Cijena nafte u utorak je dosegnula gotovo 104 dolara po barelu, a Ina je u noći na utorak, od ponoći, povećala cijene naftnih derivata
Vidi originalni članak

Korekcija cijena bila je neminovna. Korigirali smo cijene prema pravilniku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Moguće je bilo i više povisiti cijene, ali mi nismo išli do te granice, rekao je Bojan Vinek, glasnogovornik Ine. Povećanje cijena goriva uvjetovao je rast nafte. Cijena nafte u utorak je dosegnula gotovo 104 dolara po barelu, a Ina je u noći na utorak, od ponoći, povećala cijene naftnih derivata. Tako eurosuper 95 umjesto 8,30 odsad stoji 8,50 kuna, a litra supera plus 98 umjesto dosadašnjih 8,38 sada stoji 8,60 kuna. Nova cijena eurodizela je 8,40 umjesto 8,15, a dizela, koji je bio 8,05, iznosi čak 8,30 kuna.
- Nažalost, svi vidimo kako raste cijena nafte. Mi na to nikako ne možemo utjecati i ništa ne možemo promijeniti - dodao je Vinek.
Stručnjaci smatraju da bi svjetske cijene nafte uskoro mogle doseći i 200 dolara po barelu. U zadnje dvije godine cijene goriva porasle su za oko 1 kunu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Goge61 05.03.2008.

    Biti će cijene goriva još i više! Svaki ponedjeljak! Treba ljudima namaći novce za Uskrsnu šunkicu, a izgleda da je i stimulacija na plaću premala, pa treba malo povisiti plaću! PREMALE SU IM JADNIMA plaće! Ne mogu otplaćivati kredite koje su podizali za otplatu dionica!!!!!!

  • Kakma 05.03.2008.

    To je nama nasa borba dala,da sada imamo ovog monopolistu INU.Oni rade sto ih je volja,a vlada trlja ruke,jer veca cijena-veci porezi,vise novaca u kasi.

  • security22zd 05.03.2008.

    hm...do ljeta evo nama cijena i do 10 kuna po litri..a dije sad \"nasa\" draga vlada...ma sad ce oni to za oju lipicu spustiti pa ce se tuci u prsa i vikati kako oni rade nesto za narod...a ti narode dalje krpaj kraj sa krajem kako znas i umijes...

Komentiraj...
Vidi sve komentare