To je to što me zanima!

Činilo se kao prehlada: Zarazio se na ranču i umro od kuge

Taylor Gaes (16) iz Forth Collinsa, pred kojim je bila blistava sportska karijera, umro je od septikemične kuge kojom se zarazio na obiteljskom ranču u Coloradu
Vidi originalni članak

Mladić iz Forth Collinsa, pred kojim je bila blistava sportska karijera, umro je od septikemične kuge kojom se zarazio na obiteljskom ranču u američkoj saveznoj državi Colorado.

Liječnici kažu da Taylor Gaes (16) nije pokazivao uobičajene simptome bolesti- natečene limfne čvorove - već da se činilo da je riječ o nešto jačoj prehladi ili gripi. Umro je nakon samo četiri dana.

Najvjerojatnije je zaražen prilikom kontakta s lešinom neke životinje na obiteljskom ranču ili pak ujedom buhe, prenosi USA Today.

Obitelj je odlučila objaviti Tylerov identitet kako bi upozorili sve koji su u nekom trenutku možda boravili na njihovom velikom imanju da se za svaki slučaj odu testirati. Ipak, liječnici napominju kako su šanse da je netko zaražen vrlo male.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ruzik00 21.06.2015.

    jednog dana ćemo naci lijek za rak, ali tada ce ljudi umirat od prehlada jer bakterije postaju imune na lijekove :(

  • marijaterezija2 21.06.2015.

    Tragedija, kuga u današnje doba, a i simptomi čudni

  • strsljen2013 21.06.2015.

    Ne, nijedna bolest nije iskorjenjena. Tu ne pomažu ni cjepiva niti lijekovi već samo unapređivanje životnog standarda i načinu življenja. I dan danas na polovima iz leda vade bakterije i što sve ne stao milijune godine. Zar mislite da u ledu nema bolesti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare