To je to što me zanima!

Cipek: Znam tko bi bio najveći dobitnik u slučaju novih izbora

Mislim da bi najviše izgubio Most, da bi na račun toga porastao Živi zid, da bi dio tih glasača prešao SDP-u. No, znam tko bi bio najveći dobitnk, kazao je Cipek
Vidi originalni članak

Mislim da Most zapravo nema plan, do kraja jasan i to je često slučaj. Dakle, oni probaju ispitivati trenutak pa kažu, dobro, nek nam HDZ ponudi nekog novog za potpredsjednika Vlade, ako ne ponudi nekog novog, mi ćemo otići pa će se koalicija raspasti, pa će se ići na nove izbore, kazao je politički analitičar Tihomir Cipek komentirajući je li plan Mosta preslagivanje u Saboru ili novi izbori.

- Ne vidim da je to baš politički mudro i dosljedno. Vjerojatno žele pokazati da su moralni, da služe kao korektiv vlasti. Svaki put kad želite služiti kao korektiv vlasti, a vi ste u toj vladi, onda zapravo na neki način korigirate sami sebe - dodao je Cipek gostujući na Novoj TV.

Ako se bude išlo na nove izbore, Cipek vjeruje da će najviše izgubiti Most, a najviše dobiti hrvatski građani.

- Mislim da bi najviše izgubio Most, da bi na račun toga porastao Živi zid, da bi dio tih glasača prešao SDP-u. No, znam tko bi bio najveći dobitnik. To bi bili hrvatski građani. Mislim da je većini građana ovakve nefunkcionalne vlasti dosta i da većina ljudi zagovara i zaslužuje da sami ponovo odaberu koga žele da im vlada - rekao je.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • JO 27.05.2016.

    Smatram da če građani prepoznat da MOST pokušava napraviti promijene ali političke elite lijevih i desnih ne žele podržati jer njima odgovara stanje kakovo je.!

  • 27.05.2016.

    Cipek je zaboravio na jednu "sitnicu": kad god vladajući/oporba "osjete" mogućnost treće opcije sami je umjetno stvore. Teško je povjerovati kako će narod išta dobiti ponovljenim izborima. Dok god je narod podjeljen, navijajući za bilo koju političku opciju a ne za narod, nema nama boljitka. Odnosno ima ali ne ovakvim političkim muljažama.

  • little John 27.05.2016.

    Opet će nam se izmišljanje tople vode odbiti o glavu. Ako smo sve kopirali od Europe, onda bi trebali znati da ni u jednoj europskoj državi nisu na vlasti politički diletanti tipa Mosta, Živog zida i slični. Imamo li mi vremena za boljševičko eksperimentiranje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare