To je to što me zanima!

Ćirilićni natpisi za sada samo na ulazu i izlazu iz Vukovara?

Za drugu fazu, postavljanje ploča s nazivima gradskih trgova i ulica odgovorna je gradska uprava, a ne Vlada. Za očekivati je da će se ipak pričekati s postavljanjem
Vidi originalni članak

Vlada ne namjerava odgađati uvođenje dvojezičnih natpisa na području Vukovara. Unatoč prosvjedu 20.000 ljudi u subotu u Vukovaru, sugovornici Jutarnjeg lista iz vrha vladajuće koalicije otkrili su kako Vlada očekuje da državna tijela i ispostave ministarstava tijekom mjeseca postave ploče na latinici i ćirilici. U prvoj fazi bi se dvojezične ploče postavile na ulazu i izlazu iz grada te na državnim institucijama. 

Za drugu fazu, postavljanje ploča s nazivima gradskih trgova i ulica odgovorna je gradska uprava, a ne Vlada. Budući da se zna stav gradonačelnika Željka Szabe, za očekivati je da će se ipak pričekati s njihovim postavljanjem. Protiv toga, kako se može čuti, nisu ni predstavnici vukovarske srpske zajednice.

Budući da su svjesni koliko su narasle tenzije zbog ovog pitanja, oni bi se za sada zadovoljili stavljanjem dvojezičnih natpisa na ulazu u Vukovar.

Idi na 24sata

Komentari 501

  • pituguli 05.02.2013.

    super,postajemo napokon normalna država

  • regan 05.02.2013.

    nikad,pa ni onda.

  • skejt u snijegu 05.02.2013.

    kakovi kompleksi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare