To je to što me zanima!

Cisterna sa 23 t amonijaka se prevrnula na cesti u Virovitici

Tomislav Z. (27) iz Kloštra Podravskog zaokrenuo je volan skrećući u desno, a kamion se zaljuljao. Nakon tridesetak metara krivudanja cesti prevrnuo se u jarak
Vidi originalni članak

Specijalni kamion za prijevoz opasnih tereta zagrebačkih registarskih oznaka stigao je oko 14,10 sati na raskršće državnih cesta D5 i D2 u Viroviticu iz pravca Pitomače, a kada je vozač Tomislav Z. (27) iz Kloštra Podravskog zaokrenuo volan skrećući u desno kamion se zaljuljao. Nakon tridesetak metara krivudanja po prilaznoj cesti prevrnuo se u lijevi putni jarak, a iz cisterne, u kojoj se nalazilo 23,7 tona razrijeđenog 25-postotnog amonijaka, počela je istjecati tekućina. 

Na vijest o nesreći s opasnim teretom na mjesto nesreće odmah su izašli policajci koji su blokirali sve prilaze raskršću na više od 500 metara, usmjerivši sav promet s državnih cesta na zaobilazne pravce. I virovitički vatrogasci postupili su prema protokolu o nesrećama s opasnim teretima, pa su, uz suradnju Službe spašavanja 112, poduzete sve potrebne mjere zaštite kako ljudski životi ne bi bili ugroženi amonijakom. 

Nakon što mu je pružena prva liječnička pomoć u virovitičkoj bolnici vozač Tomislav Z. došao je na mjesto nesreće s lakše ozlijeđenom rukom, ali nije bio voljan govoriti o uzrocima nesreće. 

– Poduzeli smo sve potrebne mjere zaštite, pa građani Virovitice i okolnih naselja ne moraju brinuti za svoju sigurnost. Sljedećih sati provest ćemo mjere sanacije, pa molimo građane za razumijevanje jer se sve to vrijeme ne smiju zadržavati u blizini prometne nesreće, izjavio je na tiskovnoj konferenciji Ivan Sić, zamjenik gradonačelnika Virovitice i zapovjednik gradskog Stožera zaštite i spašavanja. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Pa5Ra6 06.10.2011.

    Sad bar može lagano i bez naprezanja podmazat ležaje i osovine ispod kamiona.

  • dado74 06.10.2011.

    e miloše sve si strucno napisao i proglasio vozaca glupim ali nisi ni ti previše pametan vidim, cisterne se godinama vec rade sa pregradnim komorama upravo da se izbjegne to o cemu ti pišeš, tih u jednom komadu više nema na cestama, btw jedna cisterna cesto prevozi više razlicitih tvari, to bi ti sve smiksao po tvom :)) prije nego ideš nešto pisat o cemu nemaš pojma informiraj se malo.

  • Prva Proleterska_1 05.10.2011.

    To je tako , kad se cisterne rade za 29 tona, a ukrca se 23 tone , jer ne sme sve skupa sa kamionom preči težinu od 40 tona.I onda na ovakvim krivinama nedovoljno napunjenu cisternu , baca na bok , jer centrifugalna sila baca tekučinu -teret na vanjsku stranu plašta cisterne.Kod kočenja na ravnome do toga efekta ne dolazi , jer imaju cisterne prekate.Ovo se zove jedino mogučim imenom" GLUPI VOZAČ"

Komentiraj...
Vidi sve komentare