Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cisterna sa 23 t amonijaka se prevrnula na cesti u Virovitici

Tomislav Z. (27) iz Kloštra Podravskog zaokrenuo je volan skrećući u desno, a kamion se zaljuljao. Nakon tridesetak metara krivudanja cesti prevrnuo se u jarak

Maja Šantoši
Foto: Maja Šantoši
9 komentara

Specijalni kamion za prijevoz opasnih tereta zagrebačkih registarskih oznaka stigao je oko 14,10 sati na raskršće državnih cesta D5 i D2 u Viroviticu iz pravca Pitomače, a kada je vozač Tomislav Z. (27) iz Kloštra Podravskog zaokrenuo volan skrećući u desno kamion se zaljuljao. Nakon tridesetak metara krivudanja po prilaznoj cesti prevrnuo se u lijevi putni jarak, a iz cisterne, u kojoj se nalazilo 23,7 tona razrijeđenog 25-postotnog amonijaka, počela je istjecati tekućina. 

Na vijest o nesreći s opasnim teretom na mjesto nesreće odmah su izašli policajci koji su blokirali sve prilaze raskršću na više od 500 metara, usmjerivši sav promet s državnih cesta na zaobilazne pravce. I virovitički vatrogasci postupili su prema protokolu o nesrećama s opasnim teretima, pa su, uz suradnju Službe spašavanja 112, poduzete sve potrebne mjere zaštite kako ljudski životi ne bi bili ugroženi amonijakom. 

Nakon što mu je pružena prva liječnička pomoć u virovitičkoj bolnici vozač Tomislav Z. došao je na mjesto nesreće s lakše ozlijeđenom rukom, ali nije bio voljan govoriti o uzrocima nesreće. 

– Poduzeli smo sve potrebne mjere zaštite, pa građani Virovitice i okolnih naselja ne moraju brinuti za svoju sigurnost. Sljedećih sati provest ćemo mjere sanacije, pa molimo građane za razumijevanje jer se sve to vrijeme ne smiju zadržavati u blizini prometne nesreće, izjavio je na tiskovnoj konferenciji Ivan Sić, zamjenik gradonačelnika Virovitice i zapovjednik gradskog Stožera zaštite i spašavanja. 

Možda vas zanima i ovo:
Message