To je to što me zanima!

Čitatelji su im pomogli: Lorena će opet ići u školu

Glohonijema djevojčica Lorena Vinkelbauver (8) je zbog financijskih problema njezine obitelji ostala kod kuće umjesto da nastavi školovanje
Vidi originalni članak

Nakon teksta o gluhonijemoj Loreni Vinkelbauver (8) iz Donjih Sređana pokraj Daruvara objavljenog u 24sata, reagirali su brojni čitatelji i mjerodavne institucije. Lorena, koja je zbog novčanih poteškoća u kojoj se našla njezina obitelj ostala kod kuće umjesto da nastavi školovanje i rehabilitaciju, opet će nakon zimskih praznika ići u školu.
- Došli su ljudi iz Općine Dežanovac te iz Centra za socijalnu skrb i obećali nam pomoć. Suprugu je na račun napokon sjela plaća, ali su nam pomogli i mnogi dobri ljudi. Zahvaljujući njima, moći ćemo platiti struju, TV pretplatu i druge obveze zbog kojih su nam prijetili ovrhama. No najvažnije je da će Lorena nakon praznika uspjeti nastaviti školovanje - kazala nam je presretna Lorenina majka Ljubica (31).
- Što se tiče troškova prijevoza vikendom iz Zagreba do kuće i natrag, centar 'Slava Raškaj’, u kojem se Lorena školuje, plaća putnu kartu za dijete i roditelja - objasnila nam je socijalna radnica.
U općini Dežanovac kazali su nam da obitelj Vinkelbauver dosad nisu imali u evidenciji komunalnih korisnika i da su za njihove probleme saznali iz novina. Za nekoliko dana dat će im 950 kuna za kupnju ogrjeva. Lorena je rođena gluhonijema i sa zakašnjenjem je, tek od ove godine, krenula u prvi razred u zagrebačkom centru “Slava Raškaj”, koji se bavi odgojem i obrazovanjem djece oštećena sluha i govora. Ondje je dobro napredovala u učenju i savladavanju poteškoća. No roditelji su nesretnu djevojčicu zbog teške financijske situacije jednostavno morali ostaviti kod kuće.

PREKASNO SU SAZNALI DA LORENA NE ČUJE
Za Lorenine probleme sa sluhom  roditelji su saznali prekasno, jer su ih liječnici nakon porođaja uvjeravali da je s njom sve u redu. Tek nakon njezina trećeg rođendana liječnici u bjelovarskoj bolnici ustanovili su da je Lorena gluha.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • poppy 21.12.2009.

    Napokon jedna lijepa vijest. Sretno Lorena!

  • Zeljk0 20.12.2009.

    Drž se djevojčice, najgore i najteže je prošlo. Sad samo budi uporna i marljiv učenik i bit će od tebe nešto u životu i ponosit ćeš se time.

Komentiraj...
Vidi sve komentare