To je to što me zanima!

Civili u Alepu bježe u dio grada koji kontroliraju vladine snage

Bijeg u zapadni Alep dogodio se nakon što su snage sirijske vlade osvojile Hanano, najveću četvrt u istočnom dijelu grada koji je u rukama pobunjenika
Vidi originalni članak

Stotine sirijskih civila pobjegle su u područja Alepa koje kontrolira sirijska vlada nakon što su njezine snage pokrenule napad protiv pobunjenika na istoku grada, prenosi BBC. 

Bijeg u zapadni Alep dogodio se nakon što su snage sirijske vlade osvojile Hanano, najveću četvrt u istočnom dijelu grada koji je u rukama pobunjenika, što je njihov dosad najveći uspjeh u borbi za Alep. 

Sirijski opservatorij za ljudska prava prenosi kako je više od 400 stanovnika napustilo istočne četvrti Haidariu i al-Šar. Odbjegle stanovnike primila je vojska i odvela u zapadne dijelove grada, piše BBC.

Osvajanje Hanana sirijskoj vojsci daje prednost u daljnjem osvajanju drugih područja koja su u rukama opozicije. 

Ofenziva sirijske vojske koja traje već 13 dana se intenzivirala, a pod opsadom je oko 275 tisuća ljudi. U napadima je poginulo 219 civila, tvrdi Opservatorij. 

Među žrtvama se nalazi 27 djece, dodaje, a izvještaji javljaju o nestašici hrane i medicinskih potrepština. 

Pobunjenici su pak pojačali raketiranje zapadnih četvrti Alepa koje su u rukama sirijske vojske. U njihovim napadima je dosad poginulo 27 civila, od kojih je 11 djece, prenosi Opservatorij. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Provokator2322 28.11.2016.

    sram me što je Hrvatska među državama koja je teroroste priznala kao legalne predstavnike Sirije

  • Andrija_Simic 27.11.2016.

    Legion-Probacu ukratko- Znate li da u Siriji ne postoji nikakav utjecaj globalnih korporacija i banaka, pogotovo američkih? Sirija se nalazi na vrlo bitnom geostrateškom položaju stoga predmet imperijalistickih sila. Zauzimanjem Sirije, Zapadu se otvara put ka Iranu(znamo politiku SAD spram Irana)i nestaje potreba za ruskim resursima, te bi izgradnjom naftovoda i plinovoda preko Sirije ka Europi sve okrenulo prema Kataru i Saudijskoj Arabiji.Međutim sporazum Sirije, Iraka i Irana o povezivanju plinovoda, Katar i SA se ne uklapaju u te projekcije. Sirijsko odbijanja tog toka plinovoda, dovodi Katar i SA među najveće sponzore terorizma.Ono na čemu je Zapad inzistirao, a to je svrgavanje "režima" i postavljanje demokratske vlade nacionalnog jedinstva (čitaj marionetske vlade) nikad nije uspjelo zaživjeti među većinom sirijskih građana niti dobiti njihovu podršku. Danas je jasno da "pobunjenici" nisu nikakve prodemokratske snage koje se bore protiv represije "režima", nego su samoproglašene "džihadističke" skupine kojima je jedini cilj uspostava najrigoroznijih šerijatskih zakona po uzoru na Saudijsku Arabiju i Katar koje da nemaju naftu i plin, bile bi nekoliko stada ovaca, deva i četiri do pet šatora. Bez tekuće vode i struje. Na području Allepa pod kontrolom službenih sirijski vlasti nalazi se više od 1,5 milijun ljudi, dok na dijelovima pod kontrolom "pobunjenika" najviše 200 000. I koga građani u svojem najvećem dijelu podržavaju? Stvari su kristalno jasne.

  • Pamtim 27.11.2016.

    Neoliberali i globalisti na aparatima. U americi im izgubila Killary, a u Siriji im gube Killeri. Volio bih da jednog dana i naša Pusićka završi na nekom suđenju, zajedno sa Sorošem,Obamom, Mc Cainom i Killary, zbog naoružavanja glavosječa i uništavanja prelijepe i sekularne zemlje Sirije. A i novinari naših mainstream medija i Al Jazire su u šoku. Naprijed Assade!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare