To je to što me zanima!

Cjepivo protiv korona virusa odobreno u Europskoj uniji!

Dolazak tog cjepiva u Hrvatsku predviđen je 26. prosinca, a potom trodnevna kampanja cijepljenja, kao i u drugim članicama EU - 27., 28. i 29. prosinca. Za plan cijepljenja nadležan je HZJZ...
Vidi originalni članak

Europska agencija za lijekova (EMA) odnosno njezino Povjerenstvo za humane lijekove, u ponedjeljak je odlučivalo o odobrenju prvog cjepiva protiv covida-19 u Europskoj uniji - cjepiva koje su proizveli američka tvrtka Pfizer i njemačka BioNTech.

"Znanstveni odbor EMA-e odobrio je cjepivo Pfizera za upotrebu u Europi za starije od 16 godina. To otvara put cijepljenju u EU  uz pravila o sigurnosti i temelji se na črstim znanstvenim temeljima i okviru za praćenje i kontrolu cjepiva. To je značajn korak naprijed u borbi protiv ove krize. ovo je povijesno znanstveno postignuće. Za manje od godinu dana razvili smo i odobrili cjepivo protiv nove bolesti", rečeno je na press konferenciji.

OBJASNILA KOLIKO JE OPASAN Markotić o novom soju korone: Dolazi do velikog broja upalnih parametara, pogoršava bolest

Dolazak tog cjepiva u Hrvatsku predviđen je 26. prosinca, a potom trodnevna kampanja cijepljenja, kao i u drugim članicama EU - 27., 28. i 29. prosinca. Za plan cijepljenje nadležan je HZJZ.

"Prve doze bit će u inicijalnim količinama i onda će dolaziti nove doze", rekao je u izjavi novinarima ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) Siniša Tomić nakon što je u nedjelju videovezom održan redoviti sastanak premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima Stožera civilne zaštite, HZJZ-a i HALMED-a.

Idi na 24sata

Komentari 166

  • nec.1996 21.12.2020.

    super jos ce vise pezica riknuti,,probaju novo cjepivo ,,sigurno ce imati soj..

  • NikolaTesla 21.12.2020.

    Zašto bih ja ili itko drugi morao kontaktirati ikoga i potpisati bilo što? Ne pada mi napamet sebe inkomodirati radi Pfizerove otrovčine. A kad tad će onaj tko je ovo sve platio našim novcem odgovarati za ovo.

  • NindžaPijace 21.12.2020.

    Ja definitivno neću igrat ruski rulet u kojem nemam što dobiti a mogu izgubiti sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare