To je to što me zanima!

Članovi Kongresa pozvali su FBI da pokrene istragu oko Trumpa

U pismu direktoru FBI-a Christopheru Wrayu, kalifornijski demokrat Ted Lieu te njujorška demokratkinja Kathleen Rice, ustvrdili su da su „dokazi o izbornoj prijevari gospodina Trumpa na jasnom svjetlu“
Vidi originalni članak

Dvoje demokratskih zastupnika zatražilo je u ponedjeljak Federalni istraži ured (FBI) da pokrene kriminalističku istragu Donalda Trumpa zbog pritiska na dužnosnike da ponište rezultate predsjedničkih izbora.

Tijekom vikenda procurila je telefonska snimka, koju je prvi objavio Washington Post, koja je otkrila da je američki predsjednik molio visokog izbornog dužnosnika američke Georgije, republikanca Brada Raffenspergera, da poništi rezultate izbora 3. studenog u toj državi, tvrdeći da sve što treba učiniti je „pronaći 11.780 glasova“.

PRESUDAN UTJECAJ NA MANDAT Ključna bitka za Senat: Trump u Georgiji usred velikog skandala

U pismu direktoru FBI-a Christopheru Wrayu, kalifornijski demokrat Ted Lieu te njujorška demokratkinja Kathleen Rice, ustvrdili su da su „dokazi o izbornoj prijevari gospodina Trumpa na jasnom svjetlu“.

„Kao članovi Kongresa i bivši tužitelji, vjerujemo da je Donald Trump sudjelovao u nagovaranju ili zavjeri za činjenjem brojnih izbornih zločina. Molimo vas da odmah započnete kriminalističku istragu protiv predsjednika“, napisali su Lieu i Rice.

TIJESNO NA IZBORIMA U Georgiji borba za dva mjesta u Senatu: Drugi izborni krug 5.1.

U ponedjeljak je najviši izborni dužnosnik Georgije Gabriel Sterling pozvao ljude da glasuju u drugom krugu izbora za Senat u državi te razotkrio mnoge teorije zavjera o glasovanju koje su Trump i njegovi pristaše promovirali u Georgiji.

Dva mjeseca nakon američkih predsjedničkih izbora, Trump je odbijao priznati da je izgubio izbore od strane novoizabranog predsjednika Joea Bidena.

SNIMILI RAZGOVOR Harris osudila Trumpov potez da poništi rezultate u Georgiji: 'To je bila drska zlouporaba moći'

Trumpovi saveznici umjesto toga pokrenuli su desetke tužbi radi poništavanja rezultata izbora u ključnim neodlučnim državama. Gotovo sve tužbe su odbačene zbog nedostatka dokaza.

Kongres bi se trebao sastati u srijedu kako bi potvrdio Bidenovu izbornu pobjedu uoči predsjedničke inauguracije zakazane za 20. siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • kohorta 05.01.2021.

    ode trump u tjuzu 😁

  • pauci 05.01.2021.

    Jebi ga,ao izgubi izbore a izgubia je,izgubit će i svoju lipsu polovicu,a ona će mu ispraznite bankovni racun.nije strasilo ludo.

  • Borac protiv Prehlade 05.01.2021.

    Trumpa treba strpati u zatvor kako više nikome drugome ne bi palo na pamet da dira Močvaru i močvarne stvorove 🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare