To je to što me zanima!

Članovi udruge invalida: Kad oni zapjevaju, srca se tope...

Splitska Klapa Pino oduševila je u četvrtak publiku svojim prvim nastupom. Među devetero pjevača je i dvostruka paraolimpijska osvajačica zlata Antonija Balek
Vidi originalni članak

Klapa Pino u kojoj su invalidi iz istoimene splitske udruge, u četvrtak je u Žrnovnici odradila prvi javni nastup. Pino ima devetoro članova. Među njima je i bacačica koplja Antonija Balek, ali rijetko se baš svi okupe.

No šestero mladića i djevojaka su svojim iskrenim nastupom osvojili srca publike i gromoglasan pljesak. Premijerni nastup klapa je posvetila Anji Siriščević, članici Pina koja je bila njihov spiritus movens, a koja je nedavno preminula.

- Imali smo strašnu tremu, ali smo napokon probili led ovim nastupom - rekao je vodeći pjevač Ante Čubrić.

Klapa se već dvije godine okuplja barem jednom tjedno i uvježbava repertoar koji zasad ima pet pjesama. Članovi klape kažu da ih najviše veseli druženje, a pjesma im je svima draga jer, kako kažu, “glazba dušu liječi”. Pjevači invalidi puni su hvale za voditeljicu klape Mariju Prvan, oboružanu strpljenjem i vedrim duhom. Marija inače radi kao osobni asistent u nastavi pa se lako uklopila u ovo veselo društvo. Privukli su je njihov entuzijazam i iskrena ljubav prema glazbi.

- Sve se radi po sluhu i bez nota. Zapamte melodiju i riječi, a glasove im pomalo brusimo - kaže voditeljica Marija.

Nakon  što su prvi put zapjevali pred publikom, članovi klape jedva čekaju nove nastupe.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • UdrugaPino_1 16.06.2013.

    Hvala svima koji nas podržavaju.Mi čemo svojom pjesmom i nastupima to opravdati. Zločesti ljudi nas ne zanimaju, jer takvih je uvjek bilo i biti će.Ne znaju oni štoje to druženje i pjesma.

  • StjepanMarkuš 15.06.2013.

    Hvala na objavi ovog članka, neka nije sve crnilo koje možemo pročitati na ovom portalu.Međutim, 3 komentara o toj klapi jasno pokazuju koje teme čitatelje privlače .

  • ivest 15.06.2013.

    bravo ekipa !

Komentiraj...
Vidi sve komentare