To je to što me zanima!

Clinton došao u Sj. Koreju kako bi spasio novinarke

Billa Clintona u zračnoj luci u Pjnogjangu dočekali su potpredsjednik parlamenta Yang Hyong Sop i zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Kye-Gwan
Vidi originalni članak

Bivši američki predsjednik Bill Clinton je stigao u utorak u Sjevernu Koreju, a pretpostavlja se da će pokušati ishoditi oslobađanje dviju američkih novinarki Laure Ling i Eune Lee, koje su u toj zemlji zbog navodne špijunaže osuđene na 12 godina teško rada. Clintona su u zračnoj luci u Pjnogjangu dočekali potpredsjednik parlamenta Yang Hyong Sop i zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Kye-Gwan, prenijela je državna agencija KCNA, dodajući kako su mu "djeca uručila cvijeće". Inače, bivši predsjednik SAD-a posjetio je Sjevernu Koreju iako traje napeto ozračje nakon sjevernokorejskog nuklearnog pokusa 25. svibnja i ispaljivanja dviju raketa kratkog dometa 4. srpnja.
Sjeverna Koreja je u lipnju osudila Lauru Ling (32) i Eunu Lee (36), novinarke televizije Current, na 12 godina boravka u radnom logoru zbog ilegalnog prelaska granice i špijunaže. Njih dvije su uhićene u blizini granice s Kinom, gdje su radile reportažu o sjvernokorejskim izbjeglicama i pretpostavlja se da su slučajno prešle granicu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 2borg 04.08.2009.

    zakon je zakon i one su ga prekršile. ne vidim zašt bi ih sad oslobađali...

  • sira_i_kajmaka 04.08.2009.

    Nepismeni novinari.

  • sira_i_kajmaka 04.08.2009.

    Khm?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare