To je to što me zanima!

Čobanković: Cijena pšenice će još rasti, kao i u Europi

Čobanković je pozvao poljoprivrednike da ne idu u fakturiranje cijena dok ne budu na razini koja je optimalna za njih. Seljaci traže i novac od odšteta
Vidi originalni članak

Predstavnici seljačkih udruga tri sata su bili na sastanku s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem. Cijenu od 1,10 kuna za kilogram pšenice koju nudi Agrokor smatraju prihvatljivom, no traže još 10 lipa od Ministarstva, za skladištenje, javlja HRT. Čobanković je nakon sastanka rekao da su zbog šteta i nevremena cijene znatno veće od očekivanja, te da postoji mogućnost da i u Hrvatskoj dođe na taj nivo. Pozvao je poljoprivrednike da ne idu u fakturiranje cijena dok ne budu na razini koja je optimalna za njih. Iako će cijena biti 1,2 kune, Matija Brlošić je rekao da su mnogi seljaci prodali pšenicu po nižim cijenama, jer im je trebao novac. Hrvatski seljački savez traži i rebalans proračuna kako bi se do sjetve isplatile štete od elementarne nepogode.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • komandant mark_900 26.07.2010.

    Jadni seljci sa ovakvim ministrom,uvjek lažu i iskorištavaju jadni narod.Trebo bi Čobanković ići orat njive možda nebi bijo ovoliki.

  • mali_plavi 26.07.2010.

    Vidi se da su naši seljaci \"SELJACI\". Pa netreba mi neki ČO da mi kaže kako je logično da će nešto čega nema na tržištu poskupit. A agrokor kao pijavica samo siše krv a ima monopol nad poljoprivrednim sirovinama. Samo seljaci se nebune protiv njega. Uvjek je država kriva. Mislim da bi trebalo dat poticaje i u turizmu kao i trgovini na malo. Na svaku prodanu Pivu država nek da 10 lipa.

  • PapaŠtrumpf 26.07.2010.

    Čiko, seljaci će te razbiti da te ni prijatelj Zagor neće spasiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare