To je to što me zanima!

Čobanković opet u berbi: Sa sinovima je osnovao vinariju

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u politiku se, kaže, ne vraća. Kaže da je vlasnik najveće male vinarije u državi te uživa u radu sa svojom obitelji
Vidi originalni članak

Uživam u ovome što radim. I umorim se, zabole me pete, noge i tabani. Sve sam uložio u vinograde i vinariju. Trojica sinova su mi završili agronomiju i svi smo zajedno u ovom poslu. Zato smo najveća mala vinarija u Hrvatskoj. 

Tako danas govori Petar Čobanković (57), čovjek koji je bio potpredsjednik Vlade i vladajućeg HDZ-a, bivši ministar poljoprivrede. No, optužen je za zloporabu položaja i ovlasti, kao ministar je otkupio jednu zgradu za mnogo višu cijenu od stvarne, pa se na kraju morao nagoditi s Uskokom. Pristao je raditi za opće dobro i prošle je godine za kaznu gulio krumpir. A sada sa sinovima Ivanom (30), Hrvojem (27) i Tomislavom (25) bere grožđe i očekuje 900.000 litara vina. I još se hvali da bez dana kašnjenja plaću osigurava za 25 zaposlenika:

- Mogao sam raditi gdje sam htio, ali vratio sam se u Ilok. Obrađujemo 96 hektara vlastitih vinograda, a na dan preradimo i 50 tona grožđa - govori Čobanković. 

U politiku se, tvrdi, ne kani više vraćati, a najsretniji je kad zasuče rukave i sa sinovima radi od jutra do mraka.

- Drugdje se za takve poslove unajmljuju posebni ljudi, dok sinovima svojim primjerom pokazujem da u vinariji moraju sve raditi. Goleme cisterne za odležavanje vina našli smo na otpadu, a mnogo takvih odbačenih stvari smo znali iskoristiti- otkriva Čobanković i dodaje kako njegov biznis nije opterećen kreditima.

Pohvalio se kako je njegova obitelj prva u Iloku plantažne vinograde zasadila još 1971. Iako im je Domovinski rat uništio šest hektara vinograda, sve su obnovili. 

Čobanković je ponosan na šampionsku Graševinu, izbornu berbu za koju je prije dvije godine dobio najviše ocjene.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • Riesige Eier 15.10.2014.

    ...i sad će hdz zamijeniti sdp... odosmo mi skupa s lijepom našom u lijepu u p.m.

  • Sthanga Železni 15.10.2014.

    Kad je gulil krumpire Čobanković nije koru bacal neg je pekel votku i tak zaradil par milja eto sad ima vinariju aj bok

  • dvorana 3 15.10.2014.

    nemojte tako,jel nevidite da kaze da radi od jutra do mraka za primjer djeci,a moze raditi gdje hoce..i jos je na otpadu pokupio potrebna sredstva??zanimljivo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare