To je to što me zanima!

Čobanković 'pod stresom' dojurio na noć maslinara

Ministar se prisjetio samo tri sorte maslina, no seljacima je obećao potporu čim uđemo u Europsku uniju i dobijemo od njih 'milijune'
Vidi originalni članak

Unatoč oslabljenoj prokrvljenosti, zbog čega je u velikom stresu, nakon mjerenja biopotencijala na sajmu u Gudovcu, ministar poljoprivrede Petar Čobanković "dojurio" je i na Noćnjak, susret maslinara u Biogradu na moru.
- Ja se osjećam poprilično dobro. Nemam ja stresa. Nisu baš tako rekli. To je više inscenirano - rekao je ministar Čobanković, koji ne propušta nijedan Noćnjak. Maslinarima je poručio da se pripreme za ulazak u Europsku uniju, gdje za visoku cijenu mogu proći samo visoko kvalitetna maslinova ulja. Poručio im je isto tako da budu spremni na stotine milijuna eura, koje će Europska komisija u prvim godinama članstva u Uniji davati našoj zemlji za jačanje sela i poljoprivrede. Na novinarsko pitanje da nabroji bar pet sorti maslina koje se uzgajaju u našoj zemlji, Čobanković se prisjetio samo tri.
- Samo polako. To su buža u Istri, oblica, bjelica i samo malo… - nabrojao je Čobanković te tri sorte i rekao kako je to dobar rezultat, čak više od pedeset posto. Iako se slavonski fiš paprikaš ne sprema s maslinovim uljem, Čobanković kaže da njegova obitelj u Iloku koristi uglavnom maslinovo ulje u prehrani. Ministar je na kraju obišao uljarske štandove, te se okrijepio uz sir, kruh i ulje, a nije se odvajao od Gordana Marinovića, predsjednika Saveza zadruga Zadarske županije, koji je samo za Noćnjak odjenuo majicu s ministrovim likom, koju mu je prije nekoliko godina darovao sam Čobanković. Ministar „sela“ najavio je kako je moguće da se i ove godine pojavi na rafting regati na rijeci Zrmanji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nema_predaje 26.03.2010.

    ufati ga pobjego mi je iz svinjca

  • citizen 26.03.2010.

    Coban ko Pera Zdera :))...jos mu brcici fale :))

  • daxdax 26.03.2010.

    A nesposobnosti li neviđene, tako i treba čekati da nam netko donira lovu i kukati o svojoj sudbini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare