To je to što me zanima!

Čobiju se žurilo na svadbu, seljaci mu vikali da im laže

PROSVJED SELJAKA: Tisuću ogorčenih seljaka okupilo se u Širokom Polju kraj Đakova. Upozoravaju Vladu da nije ispoštovala dogovor
Vidi originalni članak

Više od tisuću seljaka i oko 100-tinjak traktora okupilo se na mirnom prosvjedu seljačke udruge pod vodstvom Antuna Lasla (ZUSSB) u Širokom Polju nedaleko Đakova. Okupljanjem upozoravaju Vladu da nije ispoštovala ranije dogovore o cijeni pšenice te da je bolje uvjete dala trojcu Novaković-Mavrović-Mlinarić koji im je tako srušio željenu cijenu od 1.25 kn. Naživcirane seljake koji su ogorčeni i ponovnim razjedinjavanjem u vlastitim redovima došao je smiriti ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Dovezao se privatnim automobilom i bez ikakve sužbene pratnje, žurno koračajući prema mnoštvu, znojeći se na žestokom suncu. Ministar je želio izbjeći službenu govoranciju pravdajući se da je na prosvjed došao privatno kako bi saslušao seljake, a organizatorima je rekao: „Ajmo ljudi, ajmo, žurim na svadbu. Kum sam“! Ministru nije bilo moguće ne odgovoriti na povike ljudi da ih je Vlada prevarila i da lažu.
- Nitko vas ne tjera da prodate pšenicu sada ako mislite da cijena nije dobra. Možete ju uskladištiti pa prodati onda kada na tržištu možete dobiti bolju cijenu. Vlada će vam tu pomoći tako što će vam platiti skladištenje, ali i 15 lipa po kilogramu subvencija -  rekao je seljacima Čobanković i stojički podnio nove uzvike: „Lažeš, lažeš!“. Odmah potom Čobanković je odjurio na kumovanje za koje se još nije bio ni odjenuo.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • lobotomix 09.08.2009.

    imat će oni za kruh, samo hoće još više love izmusti od nas. seljaci bi stari sistem u kojem si od države dobio kravu i hranu, a onda si je trebao samo pomusti da državi prodaš mlijeko. sami smo izabrali sistem u kojem tržište diktira cijenu. ne sviđa vam se cijena, proizvodite nešto drugo. mi ćemo svi trpjeti harač, ali seljaci bi subvencije. nek i oni osjete krizu. jel\' ima tko od nas za traktor, ili može dići tako povoljan kredit?

  • marple 09.08.2009.

    TOY MINISTAR

  • Siljota 09.08.2009.

    Prasac debeli, od kojeg niš koristi

Komentiraj...
Vidi sve komentare