To je to što me zanima!

Coca-Cola konačno priznala: Istina je, naše piće vas deblja

Predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, Sandy Douglas, priznao je da sam sebi brani popiti previše Coca-Cole zbog zdravlja. Dnevno popije samo jednu Colu
Vidi originalni članak

Prehrambena industrija davno je preuzela ideologiju marketinških kampanja duhanske industrije, kojom je svoje proizvode prikazivala manje štetnima za zdravlje nego što stvarno jesu.

Obje industrije razradile su čitavu mašineriju kojom su sustavno razvijale potrebu potrošača za njihovim proizvodima, čak i ovisnost. I nakon što je duhanska industrija izgubila bitku s javnošću i priznala da je pušenje štetno, sad i prehrambena industrija priznaje svoj dio krivnje za epidemiju pretilosti u razvijenim zemljama svijeta. Predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, Sandy Douglas, priznao je da svaki dan sam popije samo jednu Coca-Colu, a popodne eventualno onu bez šećera. Paradoksalno je da Douglas, koji za kompaniju radi 26 godina, priznaje da sam sebi brani popiti previše Coca-Cole zbog zdravlja, a istovremeno potiče druge da je kupe. Očito je da je Coca-Cola odlučila izmijeniti svoj imidž najprozivanijega krivca za debljinu u Amerikanaca jer je prije godinu dana i čelnik kompanije za Europu, James Quincey, priznao da uzrokuje pretilost. Priznao je nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima šest kocki šećera (ili vrećica koje se u kafiću dobiju uz kavu).

- I mi moramo dati svoj doprinos u rješavanju problema pretilosti. Desetljećima uzimamo više kalorija nego što potrošimo. Zato svojim potrošačima dajemo informacije o kalorijama na ambalaži i stavljamo te informacije u reklame - izjavio je.

 
Idi na 24sata

Komentari 134

  • Nishimura_Umri 08.08.2014.

    1 u 2 mjeseca...ima dobar okus,ali živo smeće

  • femme332 05.08.2014.

    a šta je danas zdravo i da ne deblja? dok sam pila colu nisam skužila neke promjene u težini i nikad mi nije bilo loše od nje dok npr od vode se napuhnem kao da imam PMS, kod mene kod tih pića je najveći problem šećer,zato su bolje varijante bez šećera,a danas ništa nije zdravo, čak u zadnje vrijeme krenuli pljuvati po čajevima, kao toksični su,bla,bla onda po prirodnim voćnim sokovima, kao treba piti samo povrtne, danas sve predstavljaju kao nezdravo, jedino ono što je bljutavo i odvratno je zdravo po tim znanstvenicima, znači trebali bi piti shakeove od luka i celera, lol valjda, hebo takav život ako ćeš živjeti na bljutavoj vodi!za jelo je još lako., ali piti samo vodu još onim ljudima kojima ne sjeda dobro i gadi im se je stvarno utopija.

  • marija1975 05.08.2014.

    A tek nutela što deblja, čak stvara ovisnost. Puno bolji mi je Lino, jer možeš pojesti samo jednu šnitu, a nutela je ono "probaj pojesti samo jednu".

Komentiraj...
Vidi sve komentare