To je to što me zanima!

Čoko-kipari isklesat će kile i kile čokolade za slatki festival

Studente s Akademije likovnih umjetnosti angažirali su da izrade čokoladne skulpture nadahnute pričom Alisa u zemlji čudesa za nadolazeći Festival čokolade
Vidi originalni članak

Jestivi kipovi krasit će zagrebački Trg bana Jelačića od 10. do 14. veljače. Festival čokolade dvije su godine planirale Sanja Bančević Medenica i njezina asistentica Zorica Živković Farina, a kako bi bio “što slađi”, angažirale su i studente s Akademije likovnih umjetnosti. Njih deset podijelit će se u pet parova i izrađivati skulpture koje su u potpunosti čokoladne i nadahnute pričom o Alisi iz zemlje čudesa. 

Kako bi na Chocofestu briljirali, studenti već treniraju, i to sa sirovom glinom, a na Akademiju je stigao i blok čokolade težak čak 250 kilograma. Tvornica Zvečevo mladim će umjetnicima dostaviti još pet blokova svoje najkvalitetnije, premium čokolade. Od njih će studenti izraditi čajnik za Alisinu čajanku sa Zecom i Klobučarom, čokoladna vrata i slatke igraće karte. Slasne kipove zagrebačkih studenata na kraju festivala uništit će posjetitelji. Tko ugrabi najviše, dobro će se zasladiti, a osvojit će i nagrade.

Atrakcija na Festivalu čokolade svakako će biti i ogromna torta, promjera 15 metara, koja će se prodavati u humanitarne svrhe.

- Posjetitelje očekuje i natjecanje u pripremanju najboljeg deserta od čokolade - rekla nam je organizatorica. Tri najbolja para osvojit će odmor u hotelima s vrhunskim, čokoladnim wellness tretmanima. Požurite se na Chocofest i u slast!

Čokoladni festival priprema i pobjednik hrvatskog “Masterchefa”

Bademe, lješnjake i orahe u crnu i bijelu čokoladu umiješao je na pripremama festivala čokolade i Šime Sušić, pobjednik prvog hrvatskog “Masterchefa”. Vrsni kuhar svoj će dar podijeliti s posjetiteljima festivala. Ukusne praline izrađivat će na Trgu u subotu. Na Chocofestu posjetitelji će moći uživati i u pjenušcima, vinima, kavi, rumu i konjaku, koji su od davnina usko vezani uz čokoladu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mermaids 08.02.2012.

    Dali mogu kupiti takav blok čokolade....za neku pristojnu cijenu..... haahhaa!!!!!!!! :-)

  • Majk1234 08.02.2012.

    Bravo..napokon i neka slatka vijest!!! BRAVO i mladim umjetnicima...treba odoljet ovolikoj čokoladi. To budu skulpture...za prste polizat!!!

  • MAX 2010 08.02.2012.

    Gdi bacaju otpatke od klesanja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare