Studente s Akademije likovnih umjetnosti angažirali su da izrade čokoladne skulpture nadahnute pričom Alisa u zemlji čudesa za nadolazeći Festival čokolade
Čoko-kipari isklesat će kile i kile čokolade za slatki festival
Jestivi kipovi krasit će zagrebački Trg bana Jelačića od 10. do 14. veljače. Festival čokolade dvije su godine planirale Sanja Bančević Medenica i njezina asistentica Zorica Živković Farina, a kako bi bio “što slađi”, angažirale su i studente s Akademije likovnih umjetnosti. Njih deset podijelit će se u pet parova i izrađivati skulpture koje su u potpunosti čokoladne i nadahnute pričom o Alisi iz zemlje čudesa.
Kako bi na Chocofestu briljirali, studenti već treniraju, i to sa sirovom glinom, a na Akademiju je stigao i blok čokolade težak čak 250 kilograma. Tvornica Zvečevo mladim će umjetnicima dostaviti još pet blokova svoje najkvalitetnije, premium čokolade. Od njih će studenti izraditi čajnik za Alisinu čajanku sa Zecom i Klobučarom, čokoladna vrata i slatke igraće karte. Slasne kipove zagrebačkih studenata na kraju festivala uništit će posjetitelji. Tko ugrabi najviše, dobro će se zasladiti, a osvojit će i nagrade.
Atrakcija na Festivalu čokolade svakako će biti i ogromna torta, promjera 15 metara, koja će se prodavati u humanitarne svrhe.
- Posjetitelje očekuje i natjecanje u pripremanju najboljeg deserta od čokolade - rekla nam je organizatorica. Tri najbolja para osvojit će odmor u hotelima s vrhunskim, čokoladnim wellness tretmanima. Požurite se na Chocofest i u slast!
Čokoladni festival priprema i pobjednik hrvatskog “Masterchefa”
Bademe, lješnjake i orahe u crnu i bijelu čokoladu umiješao je na pripremama festivala čokolade i Šime Sušić, pobjednik prvog hrvatskog “Masterchefa”. Vrsni kuhar svoj će dar podijeliti s posjetiteljima festivala. Ukusne praline izrađivat će na Trgu u subotu. Na Chocofestu posjetitelji će moći uživati i u pjenušcima, vinima, kavi, rumu i konjaku, koji su od davnina usko vezani uz čokoladu.