To je to što me zanima!

Country vikend u Hlebinama: Pljačka banke, okršaj u podne. 'Ova tema još živi u puno nas'

Tihomir je u Hlebinama otvorio kaubojski rančColt City gdje se svi ljubitelji vesterna mogu nakratko vratiti u prošlost
Vidi originalni članak

Mirno subotnje popodne u Salunu Colt Citya narušio je nasilni ulazak dvojice kauboja na konjima koji su od barmena zatražili piće. Nekoliko gostiju je pred njima ustuknulo, a kobonar ih je poslužio s dva gemišta. Nakon prvotnog šoka gosti su se privikavali na nesvakidašnju scenu, da bi potom slijedilo novo iznenađenje. Izvana je dopirala pucnjava jer su trojica maskiranih kauboja krenula u pljačku banke, koja je uz salun. Sve to i još puno scena iz davnih vremena Divljeg zapada doživjeli smo na imanju „Stari zanati“ u Hlebinama. Na površini od pola hektra brojnim gostima, od kojih su se neki uključili u scene prikazivani prizori iz života onog vremena tamo preko Atlantika. Gotovo dvije tisuće posjetitelja, od kojih je većina došla kostimirana u stilu prvih žitelja Divljeg zapada. Prilikom ulaska u naselje mora se promijeniti euro u colt valutu po tečaju za dva eura kojim se plaćalo u Colt Cityu.

- Ovdje se cijeli dan odvijaju kaubojske igre kao što su pljačka banke, okršaj u podne i tome slično. Ako je suditi po broju posjetitelja, to danas živi u mašti puno ljudi. Imamo tu i konjičke igre, gađanja lukom i strijelom, bacanje potkova i na kraju izbor mistera i miss Colt Citya – kazao nam je vlasnik imanja Tihomir Želimorski (49), koji sa suprugom Kristinom i sinovima Ervinom i Vitom gotovo tri tjedna priprema grad za dolazak kauboja i njihovih ženskih pratiteljica ne samo iz Podravine, Zagorja već i šire.

- Nakon nekoliko godina pauze manifestacija se preselila s jezera Šoderica u Hlebine. Ideja je protekla od Regionalne Turističke zajednice koprivničko – križevačke. Preselili smo na imanje gospodina Želimorskog u Hlebine, jer ono je upravo idealno za takvo naselje koje će živjeti dulje -kazala nam je Kristina Sočev, pomoćnica direktora TZ.

Naime na Šoderici se nakon jednog vikenda naselje moralo srušiti a u Hlebinama će trajati cijele godine.

Među brojnim kaubojkama i kaubojima dotjeranim po posljednjoj modi onog vremena sreli smo i Danicu i Milivoja Raškaj iz Lobora. Danica nam je rekla kako je odrasla uz romane i priče Karl Maya i Zane Greya, te im je ovo bila sjajna prilika da se vrate u prošlost. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Piver 16.07.2023.

    svasta izmisljaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare