To je to što me zanima!

Čović o vijestima iz Bruxellesa: 'Ovo je povijesni dan za BiH, hvala u ime hrvatskog naroda'

Europska komisija dala je preporuku za status kandidata za Bosnu i Hercegovinu. Iskreno hvala, u ime hrvatskog naroda u BiH i svih nas u BiH, na spremnosti, napisao je Čović
Vidi originalni članak

Europska komisija predložila je zemljama članicama Europske unije da dodijele Bosni i Hercegovini status kandidata uz uvjete, a konačnu riječ će u prosincu donijeti Europsko vijeće, pri čemu je potrebno da sve članice odluku donesu jednoglasno. 

Voditelj Delegacije Europske unije u Sarajevu Johann Sattler kazao je u srijedu kako preporuka Europske komisije da se BiH dodijeli kandidatski status predstavlja jasnu poruku da je toj zemlji otvorena europska perspektiva.

Nakon što je ranije tijekom dana u Bruxellesu predstavljen Paket proširenja za 2022. koji je usvojila Europska komisija, Sattler je primjerke tog dokumenta u Sarajevu predao predsjedatelju Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću te potom i predsjedatelju Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji.

POTREBNE PROMJENE Sattler: 'BIH je mjesto u EU, a taj status ne može bez reformi'

Sattler je nakon toga novinarima kazao kako je ovo važan dan za BiH jer je potvrđeno da je njeno mjesto u EU-u, no taj se cilj ne može dosegnuti bez reformi.

'Ovo je povijesni dan za BiH' 

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović poručio je u objavi na Twitteru kako je ovo povijesni dan za Bosnu i Hercegovinu. 

NAPETOSTI U ZEMLJI Američki senatori: Studeni je kritičan za BiH, treba djelovati

- Europska komisija dala je preporuku za status kandidata za Bosnu i Hercegovinu. Iskreno hvala, u ime hrvatskog naroda u BiH i svih nas u BiH, na spremnosti da se napravi ovaj veliki iskorak - napisao je Čović. 

Odluku je komentirao i član Predsjedništva Milorad Dodik. Na Twitteru je zahvalio Oliveru Várhelyiju i Josepu Borrellu te poručio da je ovo trenutak za zatvaranje OHR-a. Dodao je pritom i kako je preporuka Europske komisije da se BiH dodijeli kandidatski status dugo čekan korak. 

IZRAVAN SUDAR BiH: U teškoj prometnoj nesreći poginula dvojica 21-godišnjaka

- Želim vjerovati da je došlo vrijeme BiH s dva entiteta i tri konstitutivna naroda - napisao je. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Zmar117 13.10.2022.

    Oglasila se EU.. Kažu da se zadnjih godina jako povećala zloupotreba novaca iz EU fondova... Pogotovo u jednoj državi..

  • lukicluka11 13.10.2022.

    Nečeš ti Čoviću doživjeti da BIH postane član EU, a veseliš se jer bi i tu pljačkao novac iz EU fondova,

  • Miške 13.10.2022.

    Čović , Plenković, Filipović, Šujica....

Komentiraj...
Vidi sve komentare