To je to što me zanima!

Covid-19 u zagrebačkom vrtiću: Zaraženo dijete, tete u izolaciji, ostali klinci moraju se testirati

Dvije su odgajateljice poslane u samoizolaciju, jednako tako i 15 djece. Dijete je zaraženo unutar obitelji, nakon što je otac doputovao iz inozemstva, rekao nam je dr. Zvonimir Šostar iz "Andrije Štampara"
Vidi originalni članak

Zaraza korona virusom potvrđena je u jednom zagrebačkom vrtiću, u kojem su epidemiolozi u samoizolaciju poslali dvije odgajateljice i petnaestak djece, dok će sva ostala djeca koja pohađaju taj vrtić biti testirana u subotu, potvrdio nam je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" dr. Zvonimir Šostar. Ističe da testiranje prije najkraćeg roka inkubacije nema smisla, zbog čega će djeci brisevi biti uzeti u subotu. 

- Koliko mi je poznato, riječ je o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva. Jedno od dvoje djece u obitelji u petak je bilo u vrtiću. Sve je pod kontrolom, rekao je Šostar, dok isto potvrđuju i u samom vrtiću. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Nastavlja se rast oboljelih u Srbiji: 137 novih slučajeva

- Poduzimamo sve potrebne epidemiološke mjere, kazala nam je kratko ravnateljica vrtića, koji nastavlja normalno raditi  u svojih nekoliko objekata. Virus se pojavio u centralnom objektu. 

Idi na 24sata

Komentari 211

  • Ledy 03.09.2020.

    znate kaj,samo se vi izrugujte koroni,al kad vam je netko mo vam je jako mio u izolaciji,kao moj unuk,drugačije ćete misliti.ponašate se ko djeca iz vrtića

  • ivank0405 25.06.2020.

    U jednom zagrebačkom vrtiću... Ima li taj vrtić ime? Zašto se taji?

  • Offvca 25.06.2020.

    a klinke neće testirati ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare