To je to što me zanima!

Covid tulumi usred karantene: Johnson je namjerno obmanuo parlament oko kršenja zabrana

Skandal 'partygate' pokazao je da su se ilegalna okupljanja odvijala u Downing Streetu, iako je Johnson tvrdio da su poštivali mjere.
Vidi originalni članak

Bivši britanski premijer Boris Johnson namjerno je obmanuo parlament kad su ga ispitivali oko kršenja zabrana okupljanja usred karantene u vrijeme pandemije, pokazala je istraga parlamentarnog povjerenstva.

Skandal 'partygate' pokazao je da su se ilegalna okupljanja odvijala u Downing Streetu, iako je Johnson tvrdio da su poštivali mjere.
Zaključili su i da bi ga kaznili suspenzijom od 90 dana, da je i dalje parlamentarac.

Bivši britanski premijer Johnson podnio ostavku na mjesto zastupnika u parlamentu

Naime, Johnson je kasno u petak napustio svoju 22-godišnju političku karijeru u znak prosvjeda protiv parlamentarne istrage o njegovom ponašanju kao premijera tijekom vrhunca pandemije covida-19.

Konzervativni zastupnici odani Johnsonu, od kojih su neki od njega primili političke počasti samo nekoliko sati prije njegove ostavke, hvalili su njegov istup u objavama na društvenim mrežama. Ostali su šutjeli.

"Bravo, Rishi, što si započeo ovu glupost!!" napisala je zastupnica Andrea Jenkyns u WhatsApp grupi Konzervativne stranke, na snimci koju je podijelio novinar Sky Newsa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 15.06.2023.

    Lako za njegove tulume a šta se sve ovdje događalo…….. recimo u Varaždinu? I nitko nije odgovarao za ništa.

  • njet njet 15.06.2023.

    negaaaaaa, hoce li johnson odgovarati za pokusaj masovnog ubojstva i opceopasnu radnju? ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare