To je to što me zanima!

Crepovi s krova padali po gostima kafića u Zagrebu

PREKINUTA KAVA: Zdenko Botički ispijao je kavu u omiljenom kafiću u Zagrebu. S krova je doletio paket crepova. Srećom, lakše ga je ozlijedio
Vidi originalni članak

Manji komad je udario u suncobran pa sam se brzo pomaknuo. Da nisam, sve bi mi palo na glavu, u šoku govori Zdenko Botički (24) iz Pavučnjaka kraj Samobora. U petak ujutro je pio kavu u kafiću Srce u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Na terasi je sjedilo još desetak ljudi. Odjednom su začuli buku na skelama uz zgradu u kojoj je kafić. Za nekoliko sekundi crepovi su probili suncobran i pali na Zdenkove noge. Dio je udario i u metalni stol te ga potpuno savinuo. Vlasnici kafića brzo su pozvali pomoć. Hitna je Zdenka prevezla u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevoj. Srećom, nema lomova niti vanjskih rana. Noga mu je otekla.
- Svi su se šokirali i panično bježali s terase jer nisu znali hoće li još što pasti. Crepovi su mladiću prošli svega desetak centimetara od glave - prepričava Ante Župić, otac vlasnice kafića. Dodaje kako će protiv Teh-Gradnje podići tužbu jer su, kaže, i prije sa zgrade padali kamenčići, curila je voda, a imali su i problema s prašinom. Zdenko o tužbi još nije niti razmišljao. Sretan je što je živ. U kafić Srce nastavit će dolaziti svaki dan prije posla.
- Neće valjda grom dvaput na isto mjesto - zaključuje mladić.

ŠEST KATOVA - Zgrada ima šest katova, a crepovi su pali s krova. Procjenjuje se da je krov zgrade na visini od oko 20 metara.

PAO JE CIJELI PAKET - Radnici kažu da je paket crepova težak najmanje 10 kilograma. Pri padu je proparao platno suncobrana i svinuo limeni stol.




ROČELJE I KROVIŠTE ZGRADE RENOVIRAJU VEĆ GODINU DANA

Izvođač radova na zgradi u Petrinjskoj ulici je Teh-Gradnja. Na gradilištu je bila ploča sa znakovima upozorenja. Vlasnici kafića kažu da za terasu imaju dozvolu te da je krivac Teh-Gradnja jer se upozorenje odnosi samo na ograđeni dio. Jedan od radnika rekao nam je kako su crepovi stajali na krovu s ostalim materijalom. Radnici su onuda hodali te se paket otkotrljao i pao sa zgrade. Viši inspektor rada jučer je stigao pred zgradu. Zatvorio je gradilište i obustavio radove do završetka istrage. Renovacija pročelja i krovišta zgrade traje od listopada prošle godine. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • iwancica21 26.09.2009.

    Sun, ista stvar mi se dogodila.

  • gazda099 25.09.2009.

    24 sata - puh

  • user_23141 25.09.2009.

    http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=49189&cHash=317d0572a3

Komentiraj...
Vidi sve komentare