To je to što me zanima!

Crnogorac pozitivan na koronu, objavili plan evakuacije Hrvata

Jedan hrvatski državljani i dva slovenska državljanina bit će ukrcani na talijanski vojni transportni avion koji bi danas oko 14 sati, po europskom vremenu, trebali poletjeti prema Europi...
Vidi originalni članak

Crnogorski državljanin, član posade kruzera Diamond princess zaražen je korona virusom, pokazalo je testiranje, pišu lokalni mediji.

Hrvatska i slovenska vlada zajednički su organizirali veliku operaciju povratka svojih državljana koji su pušteni s kruzera Diamond Princess, za koje se utvrdilo da nisu zaraženi korona virusom. Jedan hrvatski državljani i dva slovenska državljanina bit će ukrcani na talijanski vojni transportni avion koji bi danas oko 14 sati, po europskom vremenu, trebali poletjeti prema Europi.

SITUACIJA POD KONTROLOM Beroš: 'Još su neki kruzeri u situaciji kao Diamond Princess'

Hrvatsko veleposlanstvo u Ljubljani zamolilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova da se u taj avion ukrca i hrvatski državljanin, i to im je i odobreno. Avion će sletjeti na aerodrom u Ljubljani gdje će hrvatskog državljanina dočekati ambulantno vozilo hrvatske Hitne pomoći i prevesti ga u Zagreb.

PITANJA I ODGOVORI Sve o korona virusu: Jesu li neki ljudi pod većim rizikom?

Slovenska Vlada je objavila kako će najam aviona za prijevoz troje putnika iz Berlina do Ljubljane koštati 20.000 eura, piše Jutarnji List. To će platiti slovenska država, a potom će od Europske komisije zatražiti povrat 75 posto sredstava utrošenih za najam aviona.

Hrvatska ministarstva zdravstva i vanjskih poslova zasad nisu objavila detalje ove operacije.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • volter 21.02.2020.

    Sigurno se druzio sa nekim srbicem.

  • _l_ 21.02.2020.

    "Jedan hrvatski državljani" !? ili nekoliko njih?

  • 21.02.2020.

    "Slovenska Vlada je objavila kako će najam aviona za prijevoz troje putnika iz Berlina do Ljubljane koštati 20.000 eura" .. mogu i vlakom ili busom

Komentiraj...
Vidi sve komentare