To je to što me zanima!

Crnogorski ministar: 'Hrvatska nas ne može ucjenjivati oko vlasništva nad brodom Jadran'

Anušić je u subotu, tijekom boravka u Crnoj Gori povodom Dana hrvatskog naroda, otkazao susret s Krapovićem zbog njegovih stavova o vojnom logoru Morinj i brodu Jadran
Vidi originalni članak

Crnogorski ministar obrane Dragan Krapović poručio je u ponedjeljak hrvatskom kolegi Ivanu Anušiću da Hrvatska ne može ucjenjivati Crnu Goru oko pitanja vlasništva nad brodom "Jadran" samo zato jer je članica Europske unije.

Anušić je u subotu, tijekom boravka u Crnoj Gori povodom Dana hrvatskog naroda, otkazao susret s Krapovićem zbog njegovih stavova o vojnom logoru Morinj i brodu Jadran.  

SUPROTNI STAVOVI ZEMALJA Anušić: 'Otkazao sam sastanak s crnogorskim ministrom zbog izjava o Morinju i brodu Jadran'

- Ako kolega Anušić misli da može ucjenjivati Crnu Goru samo zato što je Hrvatska članica EU-a, onda je napravio pogrešnu procjenu. Ja ću se kao ministar isključivo ponašati u skladu s interesima Crne Gore, a njegove osobne napade razumijem kao potvrdu ispravnosti politike Crne Gore koju provodim kao njezin ministar- poručio je Krapović u izjavi za portal RTCG. 

On je ranije rekao da smatra da je Anušić politizirao priču oko vlasništva nad brodom Jadran zbog toga što se Hrvatska nalazi u izbornoj godini.

Krapović je u četvrtak rekao da shodno potpisanim sporazumima nakon raspada Jugoslavije Hrvatska nema pravo tražiti školski brod Jadran.

ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE Gordan Grlić Radman u Baru: 'Hrvati ovdje žive stoljećima, Hrvatska je potpuno uz vas'

Anušić je pojasnio da je Krapović u tim izjavama jasno dao do znanja da su njegovi stavovi potpuno na suprotnoj strani od onih koje on, i kao potpredsjednik vlade Hrvatske i ministar obrane, zastupa.

- Ti stavovi koji su izrečeni nisu nama neprihvatljivi, nego su nama apsolutno neprihvatljivi- poručio je Anušić u izjavi za RTCG. 

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman rekao za ranije da će se, u slučaju da se Crna Gora I Hrvatska bilateralno ne dogovore oko pitanja vlasništva nad brodom Jadran, ići na međunarodnu arbitražu. 

PITANJE VLASNIŠTVA BRODA Crnogorski mediji: Anušić je otkazao sastanak s crnogorskim kolegom zbog Morinja?

- Mi ga smatramo otuđenom imovinom i tražimo da se vrati u matičnu luku Split. Ako to ne možemo riješiti bilateralno i dogovorom, možemo razmotriti, uključiti međunarodno sudište- kazao je.

Nakon raspada SFRJ, brod Jadran su koristile Oružane snage Savezne Republike Jugoslavije, a nakon razlaza Srbije i Crne Gore brod je ostao u Crnoj Gori.  

Od potpisivanja Sporazuma o sukcesiji SFRJ 1992. Hrvatska inzistira na tome da brod, čija je matična luka Split, pripadne Hrvatskoj, ali do sada nije pronađeno bilateralno rješenje. 

NOVI SUKOB INTERESA HDZ-ov državni tajnik Milatić tulumario je u noćnom klubu s ljudima kojima izdaje dozvole!

Taj brod crnogorska mornarica koristi za obuku svojih mornara a Pomorski fakultet u Kotoru za obuku studenata.

Kako se radi o reprezentativnom objektu, na njemu crnogorske vlasti priređuju i prijeme za visoke goste. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MateoIvan74 15.01.2024.

    D je Hrvatska diplomacija i malo pametnija i ažurnima ovaj jedrenjak Jadran bi odavno bio u našem vlasništvu, jer i izgrađen je u Hrvatskim brodogradilištima, pa nije valjda u Srbdiji ili šugavoj Crnoj Gori.

  • TVP 15.01.2024.

    Vau, sad ćemo svi bolje zivjeti

  • jurekcmok 15.01.2024.

    Alaj se sramotimo ko neke jajare, za trulex drvenjak sad ko da je megajahta od Ruskih tajkuna, kaj god, vec smo mogli napravit 10 istih JADRANA kolko brodogradilista i majstora imamo, ali za to drzava nece ostvorit kesu, vec za glupost, izgradnje crkvenih zgrada i glupih spomenika!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare